Lumea crestina contemporana - Prima parte

Lumea crestina contemporana – Prima parte

Lumea crestina contemporana – Prima parte

Va supun atentiei o analiza prin care voi incerca sa arat situatia in care se afla crestinismul si implicit crestinii in epoca post-moderna pe care o traversam. Nu mai este nici un secret faptul ca in ultimul deceniu religia crestina a cunoscut o metamorfoza care din pacate a intrat in conflict direct cu valorile moral-crestine promovate de Biblie.

Timp indelungat, Biblia si valorile crestine s-au perpetuat in mod armonios in constiinta colectiva, in biserici si in societatile traditionale. Biserica era biserica, casatoria era o institutie sfanta, copiii erau un dar de la Dumnezeu si mai ales predomina o anumita teama sau frica de divinitate.

Exceptie de la aceasta regula faceau doar tarile comuniste care se auto-declarasera tari progresiste si atee, care se „inchinau” doar la zeul stiintei si al evolutiei. Dar pana si in aceste tari atee, existau nuclee in comunitati care pastrau cu sfintenie preceptele biblice.

In zilele noastre datele problemei s-au schimbat radical. Aparatele de radio, televizoarele si mai ales internetul au transformat planeta noastra intr-un „Global Village (sat global)” asa cum se exprima inca din 1967 filozoful Marshall McLuhan, autorul Best Seller-ului Galaxia Gutenberg. Ideea de baza a filozofului este ca omul nu a fost conceput sa traiasca intr-un mediu bombardat de informatii diverse. El era absolut convins ca noile medii asociate video-ului vor produce o „implozie“ a omului.

Socul viitorului

O gandire asemanatoare o intalnim si la Alvin Toffler, cel mai cunoscut futurolog al secolului XX, care afirma in cartea sa „Socul viitorului” aparuta in 1970, ca „Omul are o disponibilitate biologica limitata catre schimbare. Atunci cand aceasta disponibilitate este suprasolicitata, rezultatul este un „soc al viitorului”.

Socul viitorului descrie o societate hiperindustriala in care gradul de accelerare a schimbarilor tehnologice si sociale striveste si deconecteaza vietile oamenilor, iar acestia sfarsesc prin a suferi de o dezorientare si un stres devastator.

Omul ca fiinta creata de un Dumnezeu bun si sfant, are inscris in genetica sa conditiile de existenta pentru o viata cumpatata, bazata pe o serie de norme biologice, psihologice, sociale si morale. Orice incercare de a elimina sau modifica acest legi pe care ni le-a transmis Creatorul nostru are repercusiuni directe si nocive asupra sistemului nostru cognitiv si comportamental.

Asistam astazi la o dezvoltarea fara precedent a stiintei si a informatiei (asa cum este de altfel atestata si in Biblie), care nu avantajeaza in nici un fel fiinta umana, deoarece bagajul de cunostinte nu ajuta ci dezorienteaza individul, acesta nestiind ce si cat sa aleaga din noianul de cunostinte care-l asalteaza in permanenta. Ca maestru al dezinformarii, potrivnicul a amestecat in informatii minciuna cu adevarul, reusind sa pacaleasca si sa atraga in cursa oameni care nu se pot proteja in lipsa ajutorului oferit de Hristos.

Planul de mantuire

Ca si cand aceasta lupta din mentalul oamenilor nu ar fi indeajuns, omenirea se confrunta de asemenea si cu planurile nebunesti ale unei asa zise elite mondiale formata din familii putred de bogate, care recunosc domnia actualului stapanitor al Pamantului, ii slujesc si cu ajutor de la el incearca sa zadarniceasca „Planul de mantuire al oamenilor” initiat de Iisus.

In acest context mondial oamenii, sub iluzii create intr-un mod viclean de Satana si agentii lui (care lucreaza prin oameni), au schimbat treptat dar iremediabil perceptia si constiinta umana, urmand ca in cele din urma sa atace direct sistemul de valori morale – crestine acumulate in 2000 de ani.

Ceea ce vedem astazi sub ochii nostri nu reprezinta altceva decat inceputul acestui atac furibund pe care potrivnicul si acolitii lui l-au declansat impotriva intregii rase umane. El stie ca timpul se apropie de sfarsit si „rage ca un leu”, distrugand vieti si semanand durere, suferinta si moarte peste tot in lume.

In aceasta lupta care a intrat in faza finala sunt angrenati toti oamenii, fie ca sunt sau nu crestini. Si daca la cei care nu sunt crestini, tot ceea ce se petrece in jurul lor pare firesc, regretul cel mare il constituie crestinii, care pretind ca il cunosc pe Iisus, cunosc invataturile Lui si cu toate acestea se manifesta si actioneaza ca si ceilalti oameni, iubind mai mult „lumescul” decat pe Mantuitor.

Minciunile Satanei

E o confuzie generalizata in bisericile de pe intreg cuprinsul lumii. Biserici crestine, indiferent de doctrina dupa care se ghideaza, isi schimba din mers normele si principiile si se manifesta fatis si nerusinat impotriva Domnului Domnilor.

Sub masca unei asa zise democratii, se introduc anumite „reforme” in biserici cu scopul declarat de a fi mai aproape de oameni, de a fi „toleranti” si de a-i accepta si pe altii, chiar daca acestia vorbesc si actioneaza contrar invataturilor crestine.

De fapt, aceasta inselatorie a Satanei are un scop clar: Acela de a se forma o singura religie in lume, un amalgam de invataturi dracesti (budism, zoroastrism, sintoism, luciferism, vrajitorie, etc) care vor fi recunoscute si aprobate la nivel mondial. In acest timp, bisericile crestine vor fi subminate iar crestinismul va disparea. (Va urma)

Autor Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.