Lumea crestina contemporana - Partea a treia

Lumea crestina contemporana – Partea a treia

Lumea crestina contemporana – Partea a treia

In ceea ce priveste situatia crestinismului in tara noastra, vedem ca si aici se manifesta o criza generalizata, in care valorile moral-crestine sunt in permanenta atacate si repudiate.

Fie ca ne referim la biserica crestin-ortodoxa majoritara, la cea romano-catolica, greco-catolica, la cultele protestante sau neoprotestante, vedem ca toate se afla sub atac.

In primul rand e vorba de un atac al unei mici, dar foarte guralive parti a populatiei, formata din atei, satanisti si activisti sociali platiti cu bani grei din strainatate pentru a submina si compromite mediul crestin romanesc. Mediul virtual romanesc este plin de comentariile acestora, care aidoma lui Iuda, il vand pe Mantuitor din nou pentru o mana de arginti.

Acesti indivizi sunt scoliti in afara prin burse consistente dar murdare si sunt experti in dezinformare si distorsionare a adevarului, intocmai ca stapanul intunericului, pe ale carui urme calca. Ei cunosc foarte bine psihologia romanilor si actioneaza in asa fel incat sa contamineze cat mai multe constiinte crestine cu mizeriile lor.

Pe de alta parte, trebuie sa remarcam faptul ca noua generatie de crestini nu se ridica la nivelul parintilor si bunicilor lor care au trait sub o dictatura semi-atee. Relatarile preotilor si pastorilor de varsta a III a, cartile scoase de unii dintre ei, consemneaza perioada grea prin care au trecut si mai ales credinta puternica de care erau animati oamenii acelor vremuri.

Cum era inainte

Era o perioada cand mersul la biserica se considera o sfidare a regimului comunist, iar acest lucru te putea costa locul de munca si chiar pierderea libertatii. Bibliile erau foarte putine si se dadeau pe sub mana. Bisericile erau supravegheate de oamenii securitatii, iar multe dintre ele functionau clandestin. Oamenii nu aveau conditii ca in prezent cu scaune confortabile, televizoare cu plasma, aer conditionat si transmisiuni live.

Pastorii se deplasau pe jos sau cu bicicleta la comunitati aflate la zeci de kilometri departare. Dar exista credinta. Si speranta. Astazi membrii bisericilor au toate conditiile. Si biserici apropiate si mijloace de transport proprii si Biblii in toate formatele: audio, video, pe suport de hartie.

Pot citi Biblia de pe telefonul mobil personal. Se pot conecta pe internet pentru a asculta in direct predici din celalalt capat al tarii sau din orice tara a lumii doresc.

Avem toate mijloacele la care inaintasii nostri nici macar nu au visat. Dar nu mai avem speranta si credinta. Nu-L mai recunoastem pe Hristos si nu mai avem increderea ca El va reveni… Gandurile omului sunt indreptate mereu numai catre lucruri rele. Una e in gand, alta in vorba si cu totul alta in fapta.

Traim intr-o lume falsa si decazuta, asemenea chipului celui care a experimentat mandria si l-a infruntat pe Insusi Dumnezeu.

Lumea plina de pacat

Lumea noastra este o lume plina de pacat. Acum 6000 de ani primul cuplu de oameni creat de Dumnezeu a ales sa asculte nu de Creator, ci de Inselator. A ales sa traiasca in pacat, minciuna, boala, batranete si moarte.

Dar Dumnezeu, in marea lui bunatate, considera ca mai meritam o sansa. Mai meritam sa fim salvati. Cu o singura conditie: sa credem in Fiul Sau care a fost rastignit la Gologota pentru a rascumpara pe TOTI pacatosii. El este Calea, Adevarul si Viata. Numai prin harul lui putem fi salvati. Amin

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.