Lumea crestina contemporana - Partea a doua

Lumea crestina contemporana – Partea a doua

Lumea crestina contemporana – Partea a doua

Subminarea bisericilor crestine a inceput deja. Sunt cazuri in Europa nordica in care zeci, poate sute de biserici au fost inchise din lipsa de membri. Cei care frecventau bisericile fie au murit, fie au renuntat la credinta, alegand mirajul tentatiilor societatii occidentale in care traiesc, pasind pe calea secularismului.

E trist si revoltator in acelasi timp faptul ca nu au reusit sa-si convinga copiii si nepotii de a frecventa bisericile care acum au ramas pustii. Altarele si amvoanele bisericilor care erau infloritoare in urma cu 2-3 decenii, stau mute astazi intr-o liniste mormantala de neiertat.

De partea cealalta a Atlanticului, in SUA intalnim in linii mari 2 situatii cel putin ciudate. Pe de-o parte intalnim asa numitele mega-churches (mega-biserici) cu mii si zeci de mii de enoriasi, in care pastorii predica evanghelia prosperitatii in fata multimilor extaziate, care sunt induse in eroare de mesajul fals al sarlatanilor de ocazie, care nu numai ca mentin in intuneric oamenii, dar ii mai si escrocheaza, pretinzand acestora sa contribuie financiar in vederea dezvoltarii lucrarii.

Biblia este fasilficata si rastalmacita de acesti infami predicatori ai prosperitatii al caror unic scop este imbogatirea lor proprie. Este de prisos sa amintim faptul ca acesti sarlatani pretind ca vorbesc in numele Domnului…

Bisericile

A doua categorie este formata din biserici a caror populatie este imbatranita (ca si in Europa occidentala). Pastorii acestor biserici se orienteaza cu predilectie spre atragerea tinerilor insa, mijloacele prin care se adreseaza acestora nu sunt deloc crestine. Astfel se intalnesc numeroase cazuri in care pastorii au organizat concerte rock pe stadioane sau chiar in biserici, servindu-le tinerilor spectacole grotesti, show-uri pline de lumina si culoare, cu zgomote infernale si efecte psihedelice.

Se pare ca pastorii respectivi sunt in criza de idei si la distanta mare de invataturile Scripturii din moment ce isi permit sa atraga oameni la Dumnezeu oferindu-le distractii lumesti… Alti pastori au idei si mai nastrusnice, transformand bisericile in adevarate arene de circ. Sunt numeroase cazurile in care pastorii, pentru a atrage enoriasi, au adus in lacasul de inchinare animale si reptile precum lei, tauri, serpi, etc.

Dincolo de aspectul ilar al situatiilor respective, nu putem sa nu observam situatia de criza profunda a bisericilor crestine. Este trist, este de neconceput si mai ales este nebiblic un asemenea comportament al clerului, a carui misiune este aceea de a aduce lumina oamenilor prin vestirea Cuvantului, nu de a face circ si spectacole in lacasurile de inchinare. Nu este nici o diferenta intre comportamentul acestor pretinsi pastori si cel al paganilor care nu il accepta pe Hristos.

Alte aspecte care se regasesc in bisericile crestine de pe mapamond sunt legate de hirotonirea femeilor si casatoriile homosexuale. Un vant de nebunie bate pe toate meridianele globului. Din ce in ce mai multe biserici crestine, imprumutand trendul societatii actuale, acorda o importanta din ce in ce mai mare promovarii femeilor.

Femeile in biserica

Astfel, in timp ce in lume tot mai multe femei acced la functii de conducere in politica , justitie, economie, medicina si alte sectoare importante, in biserici s-a mers pe aceeasi cale, ajungandu-se pana la recunoasterea femeilor ca avand drepturi egale cu barbatii si uneori chiar depasindu-i pe acestia ca si competente.

Femeile joaca un rol important in bisericile crestine si au o serie intreaga de calitati care sunt redate si in Biblie. Dar, de aici si pana la a substitui un barbat intr-o pozitie de pastor in biserica e un drum lung si ne-concordant cu invataturile biblice.

Casatoriile homosexuale au fost importate in bisericile crestine tot din lume. Drepturile individuale acordate oamenilor peste tot si legalizate prin normative nationale si internationale au avut din pacate influenta si asupra lacasurilor de inchinare. Din ce in ce tot mai multi pastori care prin comportamentul lor dovedesc ca sunt straini de invataturile crestine admit in bisericile lor cupluri gay sub pretextul tolerantei fata de semeni.

Ba mai mult, sunt pastori care si-au declarat inclinatiile homosexuale, dar continua sa predice de la amvon. La Vatican a luat amploare scandalul in cazurile de pedofilie la care au participat inalti prelati din structurile bisericii catolice.

In lumea ortodoxa, Marele Sinod panortodox din insula Creta a condus la puncte de vedere diferite exprimate de bisericile participante, in timp ce altele nici macar nu au participat. Acestea sunt doar o parte din tendintele care au aparut in lumea crestina de pe intreg cuprinsul pamantului. Ele sfideaza normalul si erau de neconceput in urma cu 2-3 decenii.

Crestinii

O presiune uriasa apasa pe umerii fiecarui crestin, iar acest lucru a fost prezis cu acuratete in Sfanta Scriptura. Vor veni vremuri grele, in care pana si cei mai credinciosi oameni vor fi indusi in eroare de minciunile vrasmasului si numai rugaciunea si credinta neintinata vor putea salva viata celor care il urmeaza pe Iisus. Ceea ce vedem astazi nu reprezinta decat inceputul sfarsitului.

Vremea este aproape si Iisus Hristos va reveni asa cum ne-a promis, pe norii cerului, cu mare Slava. Datoria noastra de crestini este sa ducem vestea Evangheliei pana la capatul pamantului si sa asteptam revenirea Mantuitorului.

Acest lucru nu-l putem face decat studiind permanent si punand in practica adevarul revelat de Sfanta Scriptura. Orice alta actiune sau comportament care nu reflecta Cuvantul inspirat, este sortit esecului si ne indeparteaza in mod cert de Dumnezeu. (Va urma)

Autor: Dana Dobre

One thought on “Lumea crestina contemporana – Partea a doua

  1. Ar fi bine ca biserica sa Nu Mai fie numita cult …..Nu stiu Ce inseamna cult in Romanian Dar biserica „Da”……Cu tot respectul…..Zach

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: