Liderul unui cult care pretinde ca e „reincarnarea lui Isus”, a fost arestat in Rusia. Autoritatile ruse l-au arestat pe Serghei Torop, liderul unui cult din Siberia, care pretinde ca este „reincarnarea lui Isus”.

Doi dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai au fost de asemenea retinuti, intr-o operatiune. Au fost implicate trupe speciale si tehnica de lupta.

Torop, conduce o comunitate care numara mii de adepti, cunoscuta drept Biserica Ultimului Testament. El s-a botezat, luand numele Vissarion. Are 59 de ani, barba si par lung, grizonat, care aminteste de reprezentarea canonica a lui Hristos in arta sacra.

„Reincarnarea lui Isus” arestat in Rusia

Cunoscut adeptilor sai ca „Vissarion Stapanul”, sau „Isus al Siberiei”, a fost arestat, fiind acuzat ca a creat o organizatie religioasa ilegala: un cult care storcea bani de la adepti si abuza de ei psihic.

Anchetatorii sustin ca liderii grupului „au folosit banii” membrilor comunitatii si au facut uz de „violenta psihologica”, provocand „daune grave” asupra sanatatii adeptilor.

Torop, fost ofiter de politie rutiera, a declarat ca a experimentat o „trezire” atunci cand si-a pierdut slujba, in timp ce regimul comunist ateu se prabusea.

In 1991, el a fondat ceea ce este acum Biserica Ultimului Testament „Biserica” a castigat mii de membri ai cultului in ultimii ani. Majoritatea acestor adepti locuiesc in sate indepartate din Siberia.

Adeptii

Printre convertiti insa, se gasesc muzicieni, medici, profesori, ofiteri ai Armatei Rosii, un fost ministru din Belarus. De asemenea, pelerini din Cuba, Bulgaria, Belgia, Australia si Germania.

Adeptii sai adera la un amestec de crezuri care se bazeaza pe rituri ortodoxe rusesti, budism si respectul fata de mediul ambiant.

Potrivit Radio Liberty, adeptii acestei „biserici” nu au voie sa manance carne, sa fumeze sau sa consume bauturi alcoolice. Le este interzis de asemenea, sa foloseasca bani in interiorul comunitatii.

In acelaşi timp, potrivit The Guardian, comunitatea numara anii incepand cu 1961, anul nasterii liderului sau si a inlocuit Craciunul cu o sarbatoare asemanatoare care se serbeaza pe 14 ianuarie, adica ziua de nastere a fostului agent de politie rutiera, numit acum Vissarion si care spune ca este Isus.

In norod s-au ridicat si proroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepada de Stapanul care i-a rascumparat si vor face sa cada asupra lor o pierzare naprasnica. Multi ii vor urma in destrabalarile lor. Si, din pricina lor, calea adevarului va fi vorbita de rau. In lacomia lor vor cauta ca prin cuvantari inselatoare sa aiba un castig de la voi. Dar osanda ii paste de multa vreme, si pierzarea lor nu dormiteaza. (2 Petru 2: 1-3)

%d blogeri au apreciat: