You are currently viewing Liderul Bisericii Adventiste Mondiale: „Implicarea totala a membrilor, prioritatea actuala a bisericii”

Liderul Bisericii Adventiste Mondiale: „Implicarea totala a membrilor, prioritatea actuala a bisericii”

Adventist-Ted-Wilson-Annual-Council-1Ted NC Wilson, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a indemnat pe cei 18.5 milioane de membri ai Bisericii sa lupte pentru a castiga suflete pentru cer, urmand exemplul semanatorului din cunoscuta parabola a lui Isus.

Wilson, intr-o predica de Sabat care reprezinta totodata si mesajul anual adresat pastorilor adventisti din intreaga lume, a vorbit despre noua initiativa – Implicarea totala a membrului – aceasta reprezentand prioritatea actuala a bisericii.

El a cerut totodata liderilor din biserici sa-si intensifice evanghelizarile publice si a solicitat tuturor adventistilor sa lectureze Biblia oamenilor, interpretand ceea ce au citit.

Orice om poate fi un semanator al Cuvantului! Implicarea totala a membrilor reprezinta ultima mare proclamare a mesajului Advent, a declarat Wilson in fata unei sali arhipline formata din liderii bisericii si invitati laici la Reuniunea Consiliului anual de afaceri.

Implicarea totala a membrului este una din cele trei initiative majore pe care Wilson vrea sa le promoveze dupa alegerea sa pentru un nou mandat de 5 ani la Sesiunea Conferintei Generale din San Antonio, Texas, relateaza Adventist Review.

Programul prevede ca fiecare credincios adventist sa gaseasca modalitatea de a aduce in mod activ prietenii, vecinii si cunoscutii la Isus. Celelalte doua initiative se centreaza pe temele: Hristos si neprihanirea Sa si credinciosia fata de Dumnezeu.

Wilson a vorbit despre toate cele trei initiative, dar a pus in centrul atentiei implicarea totala a membrului.

Fiecare pastor, fiecare instructor, fiecare membru trebuie sa se implice total pentru a studia intens Cuvantul lui Dumnezeu si apoi sa-l impartaseasca, a spus Wilson.

El a sugerat ca membrii bisericii sa se implice pentru a castiga suflete in primul rand prin marturia persoanala intr-un grup mic de evanghelizare, sau chiar in evanghelizare publica. Membrii pot incerca propriile metode pentru a-L face cunoscut pe Isus. Ei pot comunica cu pastorii lor, cu bisericile locale, in conferinte pentru a concepe noi modalitati.

Evanghelizarea este seva bisericii. Noi toti trebuie sa ne implicam in aceasta actiune, a spus Wilson. Liderul bisericii mondiale a mentionat ca ar trebui sa se organizeze cel putin o serie de intalniri de evanghelizari publice in fiecare an: „Va chem in numele Domnului, ca incepand de astazi sa organizam intalniri de evanghelizare publica in fiecare an”, a spus el.

„In ceea ce ma priveste, promit sa organizeze o reuniune de evanghelizare publica in fiecare an al mandatului meu”, a adaugat.

Wilson va vorbi in Rwanda in 2016, Romania in 2017, Japonia in 2018, India in 2019 si Papua Noua Guinee si Indianapolis in 2020. Indianapolis este locatia sesiunii Conferintei Generale din 2020, iar Wilson a spus ca intalnirile vor avea loc in zilele premergatoare sesiunii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.