Downtown_Port_Vila_14_March_2015-1Ciclonul Pam care s-a abatut asupra arhipelagului Vanuatu din Pacificul de Sud a lasat in urma zeci de morti si sute de raniti.

Comunitatea adventista din acest stat insular, a suferit la randul ei pierderi insemnate, cel putin 18 biserici numarand 2.400 de membri, fiind distruse.

Douazeci de pastori si-au pierdut casele si toate bunurile, insa ei sunt ingrijorati de soarta a zeci de membri proaspat botezati, care de asemenea au pierdut totul in urma cataclismului natural.

„Pierderile suferite de comunitatea noastra sunt mari. Distrugerea bisericilor reprezinta o mare lovitura pentru membrii nostri. Vom depasi acest moment greu, insa acum sunt anumite nevoi care sunt presante”, a declarat Nos Terry, presedintele Misiunii Bisericii din Vanuatu.

Informatii despre bisericile avariate si distruse, dar si despre scoli si clinici deteriorate au aparut intr-un raport dat publicitatii de catre Misiunea Bisericii Vanuatu.

Terry a subliniat insa ca raportul contine in acest moment doar proprietatile detinute de biserica.  Sute de case ale membrilor bisericii au fost distruse, de asemenea.

„Desigur, oamenii sunt optimisti si incerca sa faca ceva pentru a-si reconstrui viata, dar va pot spune ca spiritul si moralul unora dintre membrii nostri este scazut”, a spus Terry.

„Deci, va rugam sa ne amintiti in rugaciunile voastre, pentru ca pierderea bunurilor temporare pamantesti sa nu aiba un impact negativ asupra spiritualitatii poporului nostru, in special asupra membrilor nou botezati. Poate ca aceasta experienta va intari angajamentul lor fata de Domnul. Ma rog sa se intample acest lucru”, a adaugat el.

Liderii Bisericii Adventiste din jurul Pacificului au invitat la rugaciune si sprijin pentru biserica din Vanuatu.

„Avem nevoie de fratii si surorile noastre pentru a ajuta la reconstruirea bisericilor si scolilor noastre, ca sa nu mai vorbim de casele acestora. Valoarea prejudiciului este mare si depaseste capacitatile noastre”, a spus Terry.

Sursa: adventistreview.org