Read Time:3 Minute, 9 Second

La o ceașcă de cafea cu prietenii

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și mai populare băuturi de pe glob. A treia într-un top al cantităților consumate, după apă și ceai, cafeaua are o istorie veche de sute de ani, deși începuturile consumului de cafea sunt învăluite în legende.

Aveam cu ani în urmă o cunoștință care mă tot invita la cafea.

Azi așa, mâine tot așa, și dacă tot era în proximitate, am acceptat invitația. De obicei aveam grijă să nu-mi creez obligații, dar mi-am zis că o cafea nu înseamnă îndatorare.

Totuși, într-o bună zi, a încercat să mă angreneze într-o luptă personală pe care o avea cu o apropiată. Nu obișnuiesc să mă bag în lupte care nu-mi aparțin și am refuzat. Ba chiar i-am zis delicat că nu-și are rostul, să lase lucrurile așa cum au picat. Și a venit urgent replica: Cum, măi, nu ești de acord cu mine? Păi. cu cine-ți bei tu cafeaua de atâta amar de vreme?

De atunci n-am mai băut cafeaua cu ea. Concluzia: Nu-ți bea cafeaua cu cei care-ți strecoară venin în ea. Alege cu grijă oamenii de la care să accepți favoruri. S-ar putea să le plătești într-o zi cu vârf și îndesat.

Capsulele de cafea

Dar întotdeauna vei găsi cu cine să-ți bei cafeaua în liniște, fie că ești acasă, prin oraș sau la serviciu. Mi-a recomandat o amică capsulele de cafea, sincer, nici nu auzisem de ele. Obișnuită fiind toată viața cu cafeaua la ibric… iată că am descoperit varianta modernă a cafelei preparate la ibric.

Capsulele de cafea vor reuși să satisfacă gusturile tuturor celor care le încearcă, fie că sunt iubitori ai cafelei clasice, fie că sunt consumatori ocazionali.

 

Există și o legendă despre această băutură „miraculoasă”. Potrivit acesteia, cafeaua a fost descoperită de un păstor etiopian pe nume Kaldi, cândva în secolul IX d. Hr. Acesta a observat efectele pe care le aveau boabele de cafea asupra caprelor sale. Așa că a dus boabele unor călugări Sufi care locuiau în apropiere. Cercetătorii cred însă că povestea este una apocrifă, pentru că apare pentru prima oară în secolul al XVII-lea, în scrierile lui Antoine Faustus Nairon, autorul unuia dintre primele tratate despre cafea.

Lăsând la o parte legenda, primele dovezi documentate istoric despre consumul de cafea apar în scrierile unor autori arabi, la jumătatea secolului al XV-lea. Boabele de cafea sunt folosite pentru prima oară într-un mod similar celui de astăzi de călugării Sufi din Yemen, care consumau băutura obținută din boabele prăjite și râșnite, ca energizant în timpul ritualurilor religioase.

Capsule cafea decofeinizată

 

Cafeaua Covim s-a născut din experiența și pasiunea unei prăjitorii genoveze de a satisface gusturile și nevoile consumatorilor de peste 40 de ani.

În doar câteva zeci de ani, cafeaua se răspândește din Peninsula Arabică în regiunile înconjurătoare, din Persia până în Turcia și în Africa de Nord. În Europa, cafeaua apare prima dată în Veneția, în a doua parte a secolului al XVI-lea, de unde se răspândește în celelalte colțuri ale continentului. Prima cafenea apare în Roma, în 1645.

Olandezii sunt cei care încep să importe la scară mare cafeaua în Europa și chiar încep să o cultive extensiv în coloniile lor – culturile din insula Java devin unele dintre principalele surse de cafea pentru piața europeană.

În secolul al XVIII-lea, cafeaua este exportată în Lumea Nouă și tot acum sunt înființate principalele culturi din America Centrală și din Brazilia. În secolele următoare, cafeaua va deveni una dintre cele mai căutate și mai populare băuturi.

Contact

Comenzi: 0726.788.555

Piese: 0726.264.946

Strada Negoiu nr. 41, sector 3, Bucuresti

Program de lucru

L – V: 8,30 – 17,00

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vrei să devii as pe pârtie Previous post Vrei să devii as pe pârtie? Școala de ski Șureanu te așteaptă!
Pastor brazilian vinde saci de gunoi Next post Pastor brazilian vinde saci de gunoi pe strada pentru a achita datoriile bisericii