La cine apelezi când ai probleme juridice?

Cu siguranță, vine un moment în viață când fiecare dintre noi ne confruntăm cu o anumită problemă juridică, căreia nu-i dăm de cap. Atunci apelăm la profesioniști, să ne ajute să descurcăm ițele unui proces complex, să ieșim la liman cu bine. Alegerea unui avocat bun nu este o treabă ușoară.

Un avocat adevărat ar trebui să fie deschis mereu către oameni pentru a le putea înțelege mai bine problemele legale pe care le au, să empatizeze cu aceștia, să găsească soluțiile cele mai bune pentru a duce procesul la bun sfârșit.

Relaţia avocat – client trebuie să fie bazată pe încredere. Un avocat trebuie să cunoască toate detaliile legate de caz, chiar aspectele pe care le consideri irelevante putând conţine indicii importante.

Avocatul urăşte surprizele, de aceea trebuie să cunoască detalii incomode, chiar dacă asta nu-ţi face plăcere… Este penibil să le audă în premieră, în sala de judecată, de la adversar.

Corelativ, un avocat bun nu trebuie să te mintă, trebuie să-ţi ofere o perspectivă asupra a ceea ce urmează, procedural, dar şi în alte privinţe, trebuie să-ţi răspundă la toate întrebările tale şi pe înţelesul tău şi trebuie să fie un bun psiholog.

Ai nevoie de un avocat specializat, înainte de toate. Legal, unui avocat de o anumită specializare nu îi este interzis să se ocupe de cazuri din altă specializare. Cu toate acestea, indiferent de notorietatea unui avocat, specialist într-un domeniu, nu este recomandabil să îl angajezi, dacă poţi găsi un specialist în domeniul care te interesează.

Cel mai eficient funcţionează sistemul de recomandare între prieteni, cunoştinţe, deoarece un apropiat îţi va recomanda un specialist de al cărui serviciu a fost mulţumit, așa cum te va sfătui să stai departe de unul care nu a fost satisfăcător.

O firmă de avocatură de top, cu acoperire la nivel național, este Moga & Mondea

Aceasta reprezintă interesele clienților în probleme de drept penal și drept civil oriunde în țară. Asigură asistarea persoanelor fizice sau firme, atât din România, cât și din afara țării. Avocații se pot deplasa la orice instanța din țară, având drept de practică la nivel național. De asemenea, sunt oferite soluții pentru străini, sau români care au domiciliul în străînătate.

Un punct forte pentru a-i alege să te reprezinte, deloc neglijabil în contextul economic actual, este faptul că onorariile firmei se raportează la posibilitățile clientului.

Profesia de avocat este liberă şi independentă, cu organizare şi funcţionare autonome, în condiţiile legii şi ale statutului profesiei. Această profesie se exercită numai de către avocaţii înscrişi în tabloul baroului din care fac parte, barou component al Uniunii Naţionale a Barourilor din România (U.N.B.R).

Constituirea şi funcţionarea de barouri în afara U.N.B.R. sunt interzise, actele de constituire şi de înregistrare ale acestora fiind considerate nule de drept, conform legii.

Avocatul este independent şi se supune numai legii, statutului profesiei şi codului deontologic. El promovează şi apără drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale omului.

Exercitarea profesiei sale presupune asistarea şi reprezentarea persoanelor fizice şi juridice în faţa instanţelor autorităţii judecătoreşti şi a altor organe de jurisdicţie, a organelor de urmărire penală, a autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi în faţa altor persoane fizice sau juridice, care au obligaţia să permită şi să asigure avocatului desfăşurarea nestingherită a activităţii sale, în condiţiile legii.

Orice persoană are dreptul să îşi aleagă în mod liber avocatul. În exercitarea dreptului de apărare avocatul are dreptul şi obligaţia de a stărui pentru realizarea liberului acces la justiţie, pentru un proces echitabil şi într-un termen rezonabil.