Acasă » Jamaica: Inaugurare centru de sanatate adventist care va oferi servicii gratuite. Constructia a fost posibila prin donatia din Sabatul al treisprezecelea

Jamaica: Inaugurare centru de sanatate adventist care va oferi servicii gratuite. Constructia a fost posibila prin donatia din Sabatul al treisprezecelea

jam1Biserica Adventista si The Good Samaritean Inn, o organizatie adventista care s-a ocupat de ingrijirea si satisfacerea nevoilor sociale ale oamenilor strazii din Jamaica in ultimii 12 ani, au deschis un nou centru de sanatate in capitala tarii, Kingston.

Centrul de sanatate in valoare de 397.000 dolari, care va oferi servicii maternale gratuite si ingrijire dentara, inclusiv servicii stomatologice pediatrice, a fost posibil printr-o donatie facuta in Sabatul al treispezecelea. Constructia centrului va fi realizata in doua etape.

„Biserica este foarte preocupata de ajutorarea comunitatii”, a declarat Israel Leito, presedintele Diviziei Inter-Americane a Bisericii Adventiste, din care face parte si Jamaica.

„Donatia facuta in Sabatul al treisprezecelea ne-a aratat inca o data dragostea si bunatatea lui Iisus pentru aceasta comunitate. Oricine va intra in noul centru de sanatate, va aprecia respectul si demnitatea cu care va fi inconjurat”, a adaugat Leito.

„Dorim sa multumim Bisericii Mondiale pentru ajutorul acordat Uniunii Jamaica de Est in realizarea acestui proiect. Speram sa beneficiem in continuare de acest ajutor, astfel incat la finalizarea proiectului oamenii din Jamaica sa fie martori a ceea ce inseamna dragostea lui Iisus Hristos pentru ei”, a conchis Israel Leito.

Gavin Lowe, manager de proiect al centrului si membru ASI (Asociatia pentru Suport si Initiativa) si-a exprimat satisfactia pentru finalizarea primei etape a proiectului si a spus ca asteapta cu nerabdare etapa a doua.

jam2
„Etapa a doua va cuprinde cabinetele privind serviciile de sanatate mintala si indrumare pentru copii, care urmeaza sa fie finalizate in luna octombrie a acestui an”, a spus Lowe. „Exista planificat de asemenea, crearea unui centru de formare si calificare a persoanelor care vor activa in cadrul centrului, in decursul urmatorilor doi ani”.

Programul se deruleaza in colaborare cu Ministerul Sanatatii din Jamaica care va furniza pentru inceput personal medical si medicamente. Proiectul in sine va fi gestionat de Biserica Adventista, mentioneaza Adventist Review.

Colette K. Roberts-Risden, secretar al Ministerului Muncii si Securitatii Sociale din Jamaica, a participat la inaugurarea centrului de sanatate si a declarat ca adventistii isi indeplinesc mandatul biblic fata de fratii lor.

„Biserica Adventista nu numai ca a ajutat pe cei saraci si vulnerabili, dar acum, prin infiintarea acestui centru va putea sa asigure intr-un mod optim nevoile celor aflati in dificultate”, a spus ea.

The Good Samaritan Inn este o organizatie de caritate al carei Consiliu de administratie este format din membrii ai bisericii, care sunt oameni de afaceri. Toate activitatile desfasurate sub egida organizatiei sunt gratuite pentru beneficiari, costurile fiind sustinute in special din donatii provenite din partea membrilor comunitatii adventiste.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.