Isus in Ghetsimani

Ramanem uimiti citind ca Domnul Isus a fost mahnit si inspaimantat. De altfel nu citim deloc ca El S-ar fi temut. Fara teama a mers inaintea dusmanilor.

Nu i-a fost teama nici de Irod, vulpea, nici de Pilat, nici de ceata inarmata trimisa de marii preoti care L-a prins in gradina Ghetsimani.

Inaintea judecatorului Pontiu Pilat a dat o marturie buna. Dar in gradina Ghetsimani, El a fost inspaimantat din cauza pacatelor noastre pe care urma sa le ia asupra Sa.

Odata cu pacatul a intrat si frica in lume. Adam s-a temut. Pentru ca pacatuise, se temea de Dumnezeu (Geneza 3.10).

De atunci oamenii au teama. Ei nu mai scapa de ea. Tot mereu teama ii doboara pe oameni; ea nu menajeaza pe nimeni. Teama in lume este reala.

Cand Mantuitorul nostru S-a gandit ca El trebuia sa fie facut pacat pentru noi, atunci S-a mahnit foarte tare. Cuvintele profetului Iona pot fi transpuse aici cu privire la Mantuitorul nostru.

Ele descopera ceva despre simtamintele Domnului nostru in Ghetsimani. „Si totusi ma aruncasei în adanc, in inima marii, si raurile de apa ma inconjurasera; toate valurile si toate talazurile Tale au trecut peste mine“ (Iona 2.3).

Isus in Ghetsimani