Site icon Afirmativ

Iran: Mii de crestini se aduna in secret pentru a se inchina lui Dumnezeu. De frica, canta incet sau doar mimeaza cantarea

iranMii de crestini din Iran se strang saptamanal in case-biserici pentru a se inchina lui Dumnezeu in secret.

Intalnirile clandestine s-au inmultit in ultimii ani, desi pentru credinciosi riscul este foarte mare, ei riscand inchisoarea si persecutia daca sunt descoperiti de autoritati.

Organizatia Open Doors estimeaza ca la ora actuala exista mai mult de 450.000 de crestini in Iran, in timp ce alte estimari independente indica faptul ca adeptii lui Hristos ar depasi cifra de 1 milion.

Indiferent care este numarul de crestini, exista in acest moment o mare nevoie de lideri care sa conduca aceste grupuri. Astfel, aproximativ 200 de crestini iranieni sunt instruiti de catre Centrul Teologic Pars din Londra, pentru a deveni lideri ai acestei autentice miscari a „bisericilor de casa”, relateaza Christian Post, preluat de Acontecer Cristiano.

Bisericile de casa pot sa creasca, sa se dezvolte de o asa maniera astfel incat sa poata promova o societate mai buna pentru tot Iranul. Pars vede acest lucru ca o oportunitate reala, de a promova agenti de schimbare pentru a transforma societatea iraniana incepand de jos in sus, prin promovarea valorilor bazate pe Iisus Hristos”, a declarat o sursa de la Centrul Teologic din Londra.

Aceasta miscare nu este impotriva Iranului. Aceasta este o miscare autentica iraniana care aduce mii de musulmani la dragostea pentru Hristos”, a mentionat sursa.

Din cauza fricii fata de Guvern, care ar recurge la represiuni drastice, „bisericile de casa” iraniene sunt formate din numai patru sau cinci membri si trebuie sa-si schimbe locul de fiecare data cand se intalnesc.

Daca se doreste sa se interpreteze un imn sau o cantare, crestinii trebuie sa cante foarte incet, sau doar mimeaza cantarea”, a mai spus sursa.

Cursurile programului Pars dureaza de regula circa trei ani. Viitorii lideri crestini invata in acest timp despre lucrarea si invatatura lui Iisus, etica crestina, trinitatea lui Dumnezeu, consiliere crestina, apologetica si hermeneutica.

Exit mobile version