Invierea mortilor, o certitudine

catolic-655x3601 Tesaloniceni 4:16,17 Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Ce gand! Domnul Isus stie unde sa-i caute si sa-i ridice din tarana mortii pe toti cei care sunt ai Sai. El va face tarana sa dea inapoi pe cei care erau in ea, va da fiecaruia un trup de glorie, transformat dupa chipul Sau, si va aseza fiecare inima in propria Sa prezenta si glorie. Fiul Omului Se va ridica si va veni din acea inaltime jos in tarana, unde i s-a ingaduit lui Satan sa descompuna trupurile celor ce dorm in Hristos. Fiecare dintre acestia are sa se ridice ca o marturie vie a faptului ca El, Domnul, este Invierea si Viata.

„Si astfel vom fi intotdeauna impreuna cu Domnul“! Aceste cuvinte au pentru sufletul meu o nespusa dulceata, sunt pline de desavarsirea harului divin. Gandul ca Il voi intalni pe Domnul Insusi si voi fi pentru totdeauna cu El imi atinge adanc inima. Ah! Cum este cu putinta ca acelasi Domn care m-a iubit cu atata rabdare, pastrandu-ma cu grija sfanta din clipa in care mi-a dat viata, cum este cu putinta ca acelasi Domn sa-mi spuna „Ma vei intalni“?!

Si mai mult decat atat, El Insusi se va cobori sa ma intampine in vazduh! Ochii mei Il vor vedea, urechile mele Il vor auzi pe Cel care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine, aratandu-Si pana la sfarsit dragostea pentru aceia pe care I-i daruise Tatal. Si nu va fi o intalnire trecatoare, ci vom fi luati sa locuim pentru totdeauna cu El! Nu-mi pasa unde sunt daca sunt cu El; totul este in acel „cu El“. Daca as fi in Noul Ierusalim, acesta ar fi un loc sarac fara El. Ce ar fi toata stralucirea gloriei ceresti fara El? Pentru mine conteaza doar acest singur lucru: voi fi pentru vesnicie cu El.

G V Wigram

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.