Institutul Templului va deschide o scoala de instruire pentru reluarea serviciului preotesc in cel de-al treilea Templu (Video)

Institutul Templului va deschide o scoala de instruire pentru reluarea serviciului preotesc in cel de-al treilea Templu (Video)

Institutul Templului va deschide o scoala care va instrui descendenti ai semintiei lui Levi pentru reluarea serviciului preotesc in cel de-al treilea Templu.

Suntem extrem de incantati sa anuntam acest nou demers in vederea reluarii serviciului de slujire in Sfantul Templu. Facem un apel in special la Kohanim(i) – (preoti Leviti) din intreaga lume pentru a sprijini acest proiect special.  Asta inseamna de fapt o revenire la dreptul lor de nastere, se arata intr-o declaratie a directorului Institutului Templului, rabinul Chaim Richman.

Intr-un comentariu separat, rabinul Richman a remarcat faptul ca „Templul Sfant nu mai este un vis, ci o realitate. Orice evreu poate juca un rol.

Institutul Templului a lansat o campanie online pentru a sustine fondul necesar cursurilor formarii preotesti, care va include printre altele, „notiuni practice cu privire la modul aplicarii tehnologiei moderne la serviciile specifice din Templu”.

Muntele Templului din Ierusalim este in prezent ocupat de Domul Stancii si Moscheea Al Aqsa, pe care musulmanii o revendica drept unul din locurile lor sfinte, relateaza Israel Today.

Al treilea Templu

Multi evrei cred ca cel de-al treilea Templu va fi construit in conformitate cu profetiile biblice. Insa, locurile sfinte sunt revendicate in prezent de musulmani.

Nu este pentru prima data cand sunt vizate sacrificiile animale si reconstruirea Templului. In 1991, cu ocazia Pastelui, s-a incercat jertfirea unui miel. Actiunea nu a fost finalizata deoarece politia a intervenit prompt.

In 1998, mai multe miscari care sustineau reconstruirea Templului au adus un ied ca jertfa simbolica. Actiunea s-a derulat pe Givat Hananya, in apropierea muntelui Moria. Chiar daca reconstruirea Templului este un subiect controversat, cea mai mare parte a populatiei nu impartaseste ideile acestor activisti religiosi.

Iudaismul ortodox crede nu doar in restaurarea Templului, ci si in restaurarea jertfelor. Ramura conservatoare considera ca doar Templul trebuie restaurat, jertfele fiind inlocuite cu faptele bune, care au rolul sa rascumpere pacatele, conform invataturii talmudice. In schimb, iudaismul reformat nu asteaptă nici restaurarea Templului si nici pe cea a sacrificiilor. Rav Kook, primul sef-rabin al tarii Israel, sugera ca sacrificiile animale nu vor mai fi folosite in vremurile mesianice pentru ca oamenii se vor intoarce la un stil de viata vegetarian.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.