Institutul Templului a reusit sa obtina o rasa de vite rosii necesare ritualului ispasirii (Video)

Red-HeiferInstitutul Templului colaboreaza impreuna cu un crescator de vite israelian pentru a obtine o juninca rosie, in stricta conformitate cu porunca biblica. Proiectul reprezinta punctul culminant al multor ani de cercetare care imbina texte religioase antice si stiinta moderna.

„Am lucrat la acest proiect multi ani. Viteaua rosie trebuie sa fie supravegheata si ingrijita intr-un mod special inca de la nasterea sa. Si e foarte dificil” a declarat Rabbi Chaim Richman, directorul Institutului Templului.

Acum peste doua mii de ani, cenusa junincii rosii era folosita de catre preoti in ritualuri pentru purificare.

Cresterea unei juninci perfecte, in conformitate cu porunca biblica necesita o pregatire prealabila si o supraveghere permanenta sustine rabinul Richman.

Pentru ca o vitica rosie sa fie considerata „kosher” conform prescriptiilor biblice, trebuie sa i se asigure anumite conditii inca de la nastere si sa creasca intr-un mediu controlat, care nu a mai fost incercat in Israel in timpurile moderne.

Conform traditiei evreiesti, ritualul purificarii necesita o juninca in varsta de trei ani, care are o anumita nuanta rosiatica, fara sa aiba nici macar „doua fire de par de alta culoare”. Ea nu poate fi folosit pentru nici un fel de munca si nu trebuie sa aiba vreun cusur.

Porunca biblica privind viteaua rosie se gaseste in cartea Numeri si este considerata ca fiind singurul antidot la starea de impuritate adusa de pacat. (Numeri 19:1-9)

„Trei decenii de cercetare si pregatire ne-au condus catre aceasta zi speciala. In aceasta perioada, cunoscuta sub numele de „Trei Saptamani”, cand evreii de pretutindeni deplang distrugerea celui de al doilea Templu Sfant, Institutul Templului face demersurile necesare pentru ridicarea celui de-al treilea…

Dupa ce am pregatit peste 70 de obiecte sacre, inclusiv menorah-ul de aur incrustat cu pietre pretioase si pieptarul marelui preot, acum este momentul sa indeplinim porunca vacii rosii”, a spus rabinul Richman.

Institutul Templului este un centru de cercetare si educatie, fondat in 1987 de catre rabinul Yisrael Ariel, care a facut parte din brigada de parasutisti care a eliberat Muntele Templului in timpul „razboiului de sase zile” din 1967.

Pe langa activitatea educationala pe care o desfasoara, institutul a re-creat peste 70 de obiecte sacre destinate utilizarii in cel de-al treilea Templu, care pot fi vazute in incinta Institutului Templului din „orasul vechi” al Ierusalimului.

Surse: Jewishpress; Indiegogo

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.