leu in cuscaEpiscopul TD Jakes, liderul unei mari biserici din Florida, Statele Unite, a starnit puternice controverse dupa ce a adus un leu intr-o cusca pe scena bisericii in timpul unei predici. El a folosit animalul ca exemplu, dorind sa sublinieze faptul ca liderii crestini sunt ca leii in cusca, abia asteaptand sa se elibereze.

Dupa postarea predicii pe retelele de socializare, episcopul Jakes a strans aprecieri pentru imaginatia de care a dat dovada, dar au existat multi oameni care au considerat inutila aducerea leului in biserica, acestia folosind termeni precum „teatru”, „spectacol” si „distragerea atentiei de la lucrurile cu adevarat importante”.

Prin intermediul internetului multi au criticat atitudinea episcopului, spunand ca a pus in pericol vietile oamenilor din biserica, dar si ca acesta a manifestat o lipsa de respect pentru animale, relateaza Tedioso.

„A fost un spectacol inutil pentru bietul animal. Biserica nu e circ”, a protestat Denise Lewis Privott.
Unii oameni au facut haz de incident, afirmand ca in cazul in care leul ar fi iesit din cusca acest lucru ar fi reprezentat sfarsitul pentru participanti.

Criticii au sustinut ca banii utilizati pentru inchirierea leului si aducerea lui in biserica, ar fi putut avea o alta destinatie, poate chiar o cauza umanitara. „A fost un mesaj interesant, dar banii folositi pentru inchirierea leului ar fi putut fi utilizati in alt scop, dupa parerea mea”, a spus Sean Russell.

Jamal Johnson, un aparator al drepturilor animalelor, a adus critici celor care utilizeaza animalele ca decor in expunerea predicilor lor, dar si pe membrii bisericilor care accepta aceste „spectacole jenante”.

„Nu pot sa cred ca oamenii mai accepta acest gen de teatru ieftin, cu elemente de recuzita … Nu mai fiti atat de creduli, voi sunteti cei care platiti pentru acest spectacol … Treziti-va!”, a declarat Johnson .

Janice Houston, o partizana a episcopului care a folosit leul in cusca in cadrul predicii, a spus despre cei care l-au criticat, ca erau „dusmani invidiosi pe modul in care liderul religios isi concepe predicile sale”.
„Unii sunt dusmani naturali ai episcopului Jakes. Ei sunt invidiosi ca nu le-a venit lor aceasta idee si de aceea il urasc pe episcop. Cei carora nu le convine, sa taca din gura”, a spus ea.

Mai citeste si:

Pastorul penticostal care predica cu serpi veninosi, a murit in urma unei muscaturi (Video)

Fiul pastorului ucis de sarpe a luat locul tatalui in conducerea bisericii si continua traditia predicarii cu serpi (Video)