Îngrijirea tenului cuperozic

Îngrijirea tenului cuperozic

Îngrijirea tenului cuperozic

Cuperoza este numită popular “boala obrajilor roșii” și reprezintă o afecțiune cronică a pielii incurabilă care apare sau dispare periodic în funcție de condițiile de mediu, alimentație, dezechilibre hormonale sau nivelul de stres (programul prelungit și agitația zi de zi poate crește riscul de probleme dermatologice).

Profilul acestei boli este unul precis; afectează persoanele a căror piele are culoarea mai deschisă, în special popoarele nordice, semnele incluzând înroșirea nasului, frunții, obrajilor și bărbiei.

În general, cuperoza apare la femeile de peste 20 de ani și începe să devină mai rară după vârsta de 50 de ani.

Cauți o crema pentru cuperoză?

Crema anticuperozica CUPERIX link Crema link https://www.eladerm.ro/crema-cuperoza-tratament-rozacee-cuperix.html poate fi utilizată pe toată fața, având atât un efect hidratant cât și un efect de întărire a vaselor de sânge datorită substanței active NIO-TROX. Aceasta este o substanță de ultima generație, obținută pe cale naturală, care are proprietatea de a scădea permeabilitatea capilară dar și de a îmbunătăți microcirculația locală și de a reduce riscul formării de edemuri.

Îngrijirea tenului cuperozic

Îngrijirea tenului cuperozic

Îngrijirea tenului cuperozic

Îngrijirea tenului cuperozic

69.00 Lei

Care sunt simptomele cuperozei

Deși cuperoza se remarcă prin înroșirea pielii, această este doar un semn al afecțiunii. Mai jos sunt principalele simptome ale cuperozei.

Înroșirea pielii pe o porțiune întinsă (principalul simptom care afectează majoritatea pacienților care au cuperoză)

– Sensibilitate pronunțată – la soare sau ger, praf, apă prea rece sau prea fierbinte
– (mai multe) pete roșietice
– Senzația de arsură la nivelul pielii
– Sensibilitate oculară
– Piele uscată
– Rareori, mici umflături
– Îngrășarea tenului mai ales în zona nasului

Aceste simptome apar și dispar. Pielea poate fi normală săptămâni la rând, apoi poate începe să se înroșească. Fiind o afecțiune cu semne vizibile, boala poate avea un efect psihologic negativ din cauza unei confuzii frecvente cu stigmatul alcoolismului. Este bine de știut, totuși, că în lipsa unui tratament simptomele se agravează.

Cuperoza și acneea rozacee sunt printre cele mai răspândite probleme ale pielii și sunt responsabile pentru roșeața și capilarele vizibile de la nivelul tenului. În ciuda ariei mari de răspândire, alegerea unui tratament poate deveni o provocare mai ales dacă una este luată drept cealaltă. Primul pas este să descoperi ce afecțiune ai de fapt. Dacă nu ești sigur dacă ai cuperoză sau acnee rozacee sau poate amândouă citește mai jos pentru a afla ce le dă de gol.

Factorii declanșatori

De cele mai multe ori, cuperoza este declanșată de expunerea la soare, căldură, frig, stres, alcool, emoții puternice și mâncăruri picante. Uneori poate apărea și ca urmare a folosirii unor produse de îngrijire agresive (de exemplu, tratamente pentru acnee).

Acneea rozacee, pe de altă parte, este declanșată de fluctuații hormonale (care afectează pubertatea, sarcina, menstruația și menopauza). De asemenea, administrarea unor medicamente poate provoca acneea. Aici intră unele anticoncepționale, steroizii, dispozitivele intrauterine, terapia hormonală (mai ales pe bază de testosteron) și unele medicamente pentru sindrom bipolar.

Cel mai ușor de detectat diferența dintre cele două este să ții minte că acneea rozacee este declanșată intern iar cuperoza este declanșată de condiții externe. Dacă pielea ți se înroșește după o tură în parc în bătaia vântului, probabil că te confrunți cu cuperoză; dacă apare în timpul menstruației probabil că ai acnee rozacee.

Vârsta joacă și el un factor important. Acneea rozacee apare de regulă la pubertate sau în primii ani după adolescență. Cuperoza, pe de altă parte, apare după 30 ani. De asemenea, cuperoza afectează mijlocul feței (obraji, bărbie, frunte și nas) în timp ce acneea rozacee poate apărea atât pe față cât și pe corp.

Contact:

Luni – Vineri: 09:00 – 16:00
mail: contact@eladerm.ro
tel: +40740479504

Facebook

One thought on “Îngrijirea tenului cuperozic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: