Înghețata, un desert absolut delicios!

Am comandat de curând o înghețată deosebită de pe acest site. Recunosc că a fost pentru prima dată când am consumat o înghețată cu o astfel de aromă: lavandă! Absolut delicioasă, merită să o încercați și voi!

Dar ce credeați, că florile de soc sunt doar pentru socată? Ei bine, tot pe luado.ro am găsit înghețata cu aromă de flori de soc. Calitate la un preț accesibil.

Deci, chiar dacă noi știm că înghețata este un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele și smântâna, combinate cu asezonare și îndulcitori precum zahărul, imaginația producătorilor nu are limite, astfel aceștia vin cu arome neașteptate, care ne bucură zilele de vară, și nu numai.

Înghețata poate fi într-o mare varietate de feluri, de obicei aditivi cum ar fi fulgi de ciocolată, sau chipsuri, ornamente cum ar fi ciocolata sau carameaua, nucile, fructele și dulciurile. Unele din cele mai folosite feluri de înghețată sunt vanilia ciocolata, căpșuni și vafele.

Crema înghețată, iaurtul înghețat, sobre și gelato și alte produse similare sunt de obicei informatoare sub numele de „înghețată”, însă guvernele în general potrivesc termeni de folosință comercială bazată pe cantități și ingrediente.

Fiindcă sunt una dintre consumatoarele împătimite de înghețată, m-am întrtebat deseori cine a inventat acest desert.

Cine a inventat acest desert

M-am documentat și am aflat că împărații Chinei au fost cei care au consumat pentru prima dată înghețată. Bucătarii lor amestecau zăpada și gheața, aduse din munți, cu fructe, vin și miere pentru a crea un desert gustos care să contribuie la relaxarea conducătorilor.

Dar istoria nu se oprește aici, sunt deja fascinată să vâd cât de dorită a fost înghețata de-a lungul timpului.

Se spune că prin anul 62 d.Hr., împăratul roman Nero a dorit atât de mult să consume înghetață, încât și-a trimis sclavii în munți pentru a aduce zăpadă și gheață. Apoi, acestea erau amestecate cu nectar, fructe și miere.

În anul 1295, Marco Polo s-a întors din China în Italia cu o nouă rețetă, și anume înghețata din zăpadă amestecată cu lapte de iac pentru a avea o consistența mai cremoasă. Ideea a fost răspândită rapid, iar oamenii instăriți ai Italiei au început să se bucure de acest lapte înghețat.

În 1533, Caterina de Medici din Florența a devenit regina Franței când s-a căsătorit cu regele francez Henry II. Printre lucrurile pe care le-a luat cu ea atunci când s-a mutat la castelul din Franța a fost rețeta ei pentru lapte înghețat. Curând după aceea, mulți bucătari francezi au început să prepare acest desert.

Primul magazin de înghețată din America

Unul din ei a deschis un magazin pentru a vinde acest produs. A fost primul care a adăugat aromele ca ciocolata sau căpșunile. Când Charles I al Marii Britanii a vizitat Franța în anii 1600, el a avut ocazia de a gusta laptele înghețat și a fost atât de încântat, încât a dorit să cumpere rețeta de la bucătarul francez.

Populația instărită britanică a început să consume acest desert delicios și neobișnuit pentru acele vremuri. În anul 1700, Guvernatorul Bladen din Maryland, care era din Regatul Unit, servea în mod obișnuit înghețată musafirilor lui. 76 de ani mai târziu s-a deschis în New York primul magazin de înghețată din America.

În anul 1851, Jacob Fussel a deschis prima fabrică de înghețată din Statele Unite ale Americii în Baltimore, Maryland. Prima mașina comercială de făcut înghețată a fost inventată în Australia în 1855, iar producerea mecanizată a înghețatei a avut loc în anii 1880 și 1890.

În 1899, August Gaulin a inventat omogenizatorul, care a ajutat la obținerea unei texturi mai fine a înghețatei, iar în 1902, același inventator a creat un frigider de înghețată care ducea la o solidificare mai rapidă a desertului.

În 1903, Italo Marchiony, un bărbat care vindea înghețată pe străzile New York-ului, a inventat cornetul de înghețata și a obținut un brevet pentru ideea sa. Cupa de vafă a fost creată deoarece Italo era sătul ca oamenii să plece cu cele de sticlă sau să le spargă.

În 1919, tot în America, a apărut prima înghețată invelită în ciocolată și în 1920 prima înghețată pe băț.

După un lung itinerariu de răspândire și perfecționare, înghețata încă se află în topul preferințelor în materie de deserturi.

Informații de contact

Tel: 0737 390 000

Disponibil la telefon:

08:00-16:00

Pentru alte ore trimiteți e-mail: office@luado.ro

%d blogeri au apreciat: