You are currently viewing Incumetare fara precedent: Un american vrea sa ajusteze Biblia, in asa fel incat sa fie mai „grijulie” cu comunitatea minoritatilor sexuale

Incumetare fara precedent: Un american vrea sa ajusteze Biblia, in asa fel incat sa fie mai „grijulie” cu comunitatea minoritatilor sexuale

8355-who-is-robert-whiteheadUn poet din Statele Unite, pe nume Robert Whitehead a declarat pentru mass-media internationala ca lucreaza la un proiect prin care urmareste lansarea unei „biblii gay”.

Intrucat nu dispune de fonduri necesare pentru ducerea la bun sfarsit a acestui proiect, Whitehead a anuntat ca va incepe o campanie de crowdfunding (strangere de fonduri).

El a anuntat in acest sens ca intentioneaza o „altfel de abordare a Bibliei, care va fi favorabila nediscriminarii si abordarii aspectelor pozitive”. Aceasta se va numi „The Bible Queer”, relateaza Actualidad Cristiana.

Robert Whitehead care locuieste in cartierul Brooklyn din New York, a comentat ca proiectul lui are ca scop „sprijinirea minoritatilor sexuale”.

In acest sens el va incerca sa adapteze relatarile biblice, de o asa maniera incat „aceasta perspectiva noua sa faca din cartea sacra o lucrare mai cuprinzatoare si mai putin sexista”.

Poetul provine dintr-o familie catolica si este familiarizat cu Biblia inca din copilarie. El crede ca Biblia ar putea fi „ajustata” in asa fel incat sa poata fi citita si de persoanele care nu au comportament heterosexual, si care poate, „s-ar simti excluse din cauza orientarii lor sexuale”. De aceea, noua abordare a Bibliei propuse de el va fi mai „grijulie cu comunitatea minoritatii sexuale”.

In momentul de fata, Robert analizeaza textele si pasajele biblice despre care el crede ca pot fi modelate ca sa nu mai aibe un inteles straniu.

De asemenea, el a facut precizarea ca nu conteaza ceea ce au de spus conservatorii religiosi despre proiectul lui, deoarece intentia sa este de a nu se confrunta cu nici o doctrina anume.

Foto: www.greatduniya.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.