Acasă » Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman care a slujit biserica timp de 30 de ani!

Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman care a slujit biserica timp de 30 de ani!

ulk-ekman

 

Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman

In timpul serviciului duminical de dimineata, Ulf Ekman a anuntat ca el si sotia sa, Birgitta, s-au convertit la romano-catolicism.

Ekman este fondatorul celei mai mari biserici din Uppsala, Suedia – Cuvantul Vietii. Predica prin care pastorul a facut acest anunt incredibil s-a numit „Urmeaza pe Miel oriunde merge El”. Intreaga congregatie a ramas muta de uimire atunci cand Ekman a facut „anuntul special”.

„Pentru Birgitta si pentru mine, acest lucru a fost un proces lent; am trecut de la a descoperi lucruri noi la a aprecia ceea ce am descoperit, ne-am apropiat si am invatat multe de la colegii si fratii nostri crestini. Am vazut o mare dragoste pentru Isus si o teologie solida, bazata pe Biblie si pe dogma clasica. Am experimentat bogatia vietii sacramentale. Am inteles  logica unei structuri solide pentru preotie, care pastreaza credinta bisericii si face trecerea de la o generatie la alta. N-am intalnit o rezistenta etica si morala rigida care sa se confrunte cu opinia generala si am simtit bunatate fata de cei  saraci si slabi. Si nu in ultimul rand am avut contacte cu reprezentantii carismatici ai multor milioane de catolici si am vazut credinta lor de viata”, a declarat Ekman pe site-ul Bisericii.

Convertirea lui Ekman

Convertirea lui Ekman are un mare impact si afecteaza intr-o mare masura  crestinismul suedez, relateaza Charisma Magazine. Biserica Cuvantul Vietii are aproximativ 3.000 de membri si un personal de 12 de pastori. La scoala bisericii invata aproximativ 1.000 de elevi. Ekman a lansat, de asemenea, cea mai mare scoala biblica din Scandinavia, a construit cea mai mare cladire a unei biserici din Scandinavia, a lansat un program TV si o retea mass-media care pot fi accesate pe toate continentele, a publicat carti traduse in 60 de limbi si a promovat o relatie stransa cu Israelul.

Referindu-se la motivatia care a stat la baza convertirii sale, Ekman a declarat urmatoarele: „Toate aceste lucruri sunt pe cat de atractive, pe atat de provocatoare. La baza au stat prejudecatile noastre protestante si mi-am dat seama ca noi, in multe cazuri, nu avem nici o baza pentru criticile noastre. Avem  nevoie sa cunoastem mai bine credinta catolica. Ne-am dat seama de acest lucru si credem ca de fapt Isus este cel care ne-a condus pasii spre Biserica Catolica”.

Ekman numeste convertirea sa o „calatorie personala”. El spune ca nu are in vedere sa conduca Biserica Cuvantul Vietii spre romano-catolicism sau sa atraga membrii bisericii. „Asa ceva nu ar fi rezonabil”, a spus el.

 Mai citeste si:

Renumitul predicator John Piper ii implora pe pastorii crestini sa evite “seductia pacatoasa a banilor”

Razboi intre conducatorii a doua biserici crestine, declansat in urma unor predici duminicale!

Gluma deplasata a unui pastor pune pe jar biserica si face inconjurul lumii

Dupa ce a marturisit membrilor bisericii ca a fost infidel, un pastor a murit in fata congregatiei uluite

 

 

5 comentarii la „Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman care a slujit biserica timp de 30 de ani!”

  1. Se pare ca a fost gonit de „prejudecatile si criticile protestante fara temei” dupa cum recunoaste fiind inca o victima a interpretarii diferite a bibliei,descoperind lucruri vechi care i s-au parut noi”nimic nu este nou sub soare…”o teologie bazata pe dogma clasica dar si pe faptul ca a gasit crestini traitori care il iubesc pe Dumnezeu si in randul catolicilor.(am intalnit si eu)Au fost si cazuri de convertiri la ortodoxie si unii ortodocsi afirma revelatii ca si catolicii vor trece la o ortodoxie inoita.Fiti binecuvantati!
    MESAJ CHANELING MAICA DOMNULUI 14 NOEMBRIE 2009

  2. Iezuitii si-au facut bine treaba in toate bisericile protestante. Cine nu mai este astazi in ecumenism? Apocalipsa 13 spune ca toata lumea se va supune celor doua fiare: Papalitatea si SUA. Totusi vor fi oameni credinciosi care pastra Poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus care nu-si vor pleca genunchiul in fata lui Baal. Nu bisericile vor fi mantuite, asa cum se spune ca cei apostaziati vor iesi din biserica, ci in urma cernerii se va forna poporul lui Dumnezeu din toate bisericile, natiunile si limbile pamanului. Laodiceea va fi scuipata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.