Incredibil: Crestini arestati in Pakistan

Incredibil: Crestini arestati in Pakistan pentru „blasfemie prin WhatsApp”

Incredibil: Crestini arestati in Pakistan pentru „blasfemie prin WhatsApp”

„Blasfemia Digitala” castiga teren in Pakistan. Potrivit site-ului Fides in tara se inregistreaza sute de plangeri impotriva unor crestini care sunt acuzati ca aduc injurii sau blasfemiaza islamul sau pe profetul Mahomed, in mediul on-line.

Cel mai recent caz in acest sens, este cel al lui Christian James Nadeem, arestat pentru un presupus mesaj blasfemiator prin aplicatia WhatsApp.

Scenariul este intotdeauna acelasi: un credincios este acuzat, sunt fabricate dovezile, este inculpat, apoi acuzele se extind asupra intregii comunitati, care risca o pedeapsa colectiva”, a explicat pentru Fides preotul Emmanuel Parvez.

Preotul slujeste in Dieceza Faisalabad, din Punjab, si incearca din rasputeri sa previna aceste incidente.

M-am intalnit cu liderii religiosi si imami din zona si am facut schimb de opinii cu privire la aceasta chestiune; am reiterat respectul nostru pentru Islam si pentru toate religiile si am facut o cerere: In cazul in care nu exista nici o dovada de presupusa blasfemie, trebuie sa ne Mobilizam impreuna, pentru a evita posibilele violente inter-religioase”, a spus pr. Parvez.

Christian James Nadeem a fost retinut si acuzat de blasfemie in districtul Gujrat (Punjab), dupa ce prietenul sau Yasser Bashir a spus ca Nadeem a trimis prin WhatsApp un poem blasfemiator, care nu avea insa legatura cu personajele islamice considerate sfinte.

A fost facuta o plangere catre politie, iar Nadeem si rudele lui au fost arestati. Politia a mobilizat de asemenea agenti in zona crestina a orasului Sara-i-Alamgir in care a avut loc incidentul, pentru a preveni alte incidente sau atacuri in masa.

In trecut, astfel de incidente au declansat violenta impotriva comunitatii crestine. In districtul in care locuieste Nadeem, mai sunt circa 30 de familii crestine care traiesc in permanenta in teroare din cauza majoritatii islamiste.

One thought on “Incredibil: Crestini arestati in Pakistan pentru „blasfemie prin WhatsApp”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: