Biserica cu serviciu divin rapid

Biserica cu serviciu divin rapid. In restul timpului, oamenii „socializeaza”

Biserica cu serviciu divin rapid. In restul timpului, oamenii „socializeaza”

O biserica din Merrillville, SUA, a decis sa tina serviciul divin pe o perioada de maximum 30 de minute. Motivatia din spatele acestei initiative, este aceea de a atrage la biserica persoanele care doresc sa-si petreaca mai putin timp intr-un program religios, a declarat nonsalant cel care a avut aceasta idee.

Mai degraba, ideea este de a introduce o noua forma de biserica, unde accentul se pune pe relatari din Biblie, decat pe aspectele traditionale referitoare la ceremonia cultului, a spus reverendul Richard Boshoven.

In cazul in care serviciul divin de 30 de minute va fi agreat de enoriasi, salutam cu placere venirea a cat mai multor persoane la Biserica Luterana Trinity Memorial. Suntem in masura sa facem tot ce este necesar in acest timp. Nu grabim pe nimeni, dar daca doresc, oamenii pot sa ramana mai mult”, a adaugat Boshoven.

„Ideea”

Ideea serviciului divin rapid mi-a fost inspirata de la grupurile de studiu biblic”, a explicat reverendul. „In grupul de studiu de dimineata, credinciosii petrec doar aproximativ o jumatate de ora de lectura si discutii pe teme biblice. Restul timpului il petrec socializand unii cu altii.”

Dorim sa aducem mai multi oameni care sunt in afara bisericii, dar care isi doresc sa aibe posibilitatea de a relationa, fara sa stea o zi intreaga in biserica. Le oferim serviciul divin de 30 de minute, dupa care sunt liberi sa aleaga daca mai raman sau nu in continuare”, a concluzionat Boshoven.

In serviciul de 30 de minute, este inclus un cantec si o rugaciune de deschidere. Apoi, in loc de predica, pastorul citeste un pasaj din Biblie si invita la discutii pe aceasta tema.

Serviciul se incheie cu o rugaciune, totul petrecandu-se in intervalul stabilit de 30 de minute. Noul serviciu divin rapid are loc in fiecare duminica incepand cu orele 18:04.

Surse: chicagotribune.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.