Increderea in Dumnezeu – argument puternic pentru evolutia fiecarui individ. Oamenii religiosi sunt mai onesti si mai generosi

Increderea in Dumnezeu – argument puternic pentru evolutia fiecarui individ. Oamenii religiosi sunt mai onesti si mai generosi

Kids_prayer_ecuador

Religia are o influenta pozitiva asupra comportamentului uman. Oamenii religiosi sunt mai onesti, generosi si sunt dispusi sa ofere ajutor fara a primi ceva in schimb.

Cercetatorii Universitatii Columbia au realizat un studiu in care au analizat influenta religiei asupra comportamentului si vietii sociale a individului, subliniaza Daily Mail.

Psihologul Ara Norenzayan a dorit sa raspunda tuturor studiilor care plasau comportamentul generos al oamenilor religiosi ca fiind de fapt un mod de a castiga o mai buna reputatie in comunitatile lor. „Am vrut sa vedem intr-adevar care este explicatia stiintifica”, a spus Norenzayan.

Studiul realizat de cercetatori a aratat ca intre convingerile religioase si comportamentul pro social exista o stransa legatura. Cei mai multi voluntari vin din randurile acestui segment al populatiei. Mai mult, acesti oameni nu ar putea sa triseze la un joc, sau sa insele pe cineva, au mai spus specialistii.

Actiunile caritabile si donatiile au in spatele lor, de cele mai multe ori, oameni cu o conduita religioasa stricta. Comportamentul generos al acestui segment al populatiei se datoreaza, in primul rand, fricii de Divinitate.

Mai mult, copiii care au participat la studiu si care au fost pusi in fata unor situatii in care trebuiau sa fie necinstiti au spus ca cineva ii vegheaza de undeva de sus si nu ii lasa sa se comporte urat.

Cercetatorii au concluzionat ca increderea in Dumnezeu reprezinta un argument important pentru evolutia fiecarui individ in parte. Iar daca frica pentru Divinitate incurajeaza actiunile de generozitate, atunci religia poate fi considerata ca fiind un element pozitiv al comportamentului.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.