Incepe constructia unei scoli medicale adventiste de talie mondiala in Africa: va pregati studenti din toate colturile lumii

1423692167globalPresedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Ted Wilson, a fost prezent in Campusul de la Masoro din Kigali, Rwanda, unde a inaugurat inceperea lucrarilor la o scoala medicala, preconizata a deveni un centru de excelenta in regiune.

Scoala va face parte integranta din Universitatea Adventista din Africa Centrala (AUCA), iar costurile nu au fost inca date publicitatii.

Liderii bisericii au spus ca scoala medicala care se va construi va fi o institutie de talie mondiala, care va forma studenti atat din Rwanda, cat si din Africa si alte parti ale lumii.

Scoala va dispune de o sala de mese cu o capacitate de 1000 de locuri, 100 de paturi si 20 de camere pentru cursantii straini.

Cu aceasta ocazie, rectorul universitatii, dr. Abel Sebahashyi, a solicitat liderilor si membrilor bisericii sa se roage pentru ca scoala medicala sa fie functionala incepand de anul viitor.

„Termenul limita pentru finalizarea acestei scoli este septembrie 2016, odata cu inceperea anului scolar. Pentru aceasta avem nevoie de rugaciunile voastre”, a declarat dr. Sebahashyi.

Dr. Blasious Ruguri, presedintele Conferintei Generale pentru regiunea Africa Centrala si de Est a Bisericii Adventiste, a declarat ca scoala medicala va fi gata sa primeasca studenti din 11 tari care formeaza regiunea pe care o conduce.

„Nu exista nicio indoiala ca multi studenti vor veni din tarile din regiune”, a spus el. Liderii mondiali ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, prezenti in Rwanda, au vizitat in aceasta ocazie sediul bisericii de la Kigali, un complex de noua etaje situat in centrul orasului.

Cladirea dispune totodata si de camere pentru editare si tiparirea de materiale biblice, un cabinet stomatologic si birouri pentru liderii bisericii locale.

Misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Rwanda a inceput acum 30 de ani, avand in momentul de fata aproximativ 700.000 de membri si simpatizanti. Biserica administreaza in prezent 55 de scoli, inclusiv cea mai veche institutie de invatamant privat din tara: Scoala Politehnica Gitwe.

Sursa: The New Time

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.