In tara lor e seceta si foamete: Totusi, merg 4 ore pe jos pentru a participa la serviciile din bisericile cele mai apropiate de casa

In tara lor e seceta si foamete: Totusi, merg 4 ore pe jos pentru a participa la serviciile din bisericile cele mai apropiate de casa

Two men walk along the road to Addis Ababa, Ethiopia, Dec. 8. People in Ethiopia may choose to leave their rural homes and walk to the cities to seek work.
Desi in tara lor este seceta si foame, unii crestini din Etiopia merg pe jos si patru ore pentru a participa la serviciile din bisericile cele mai apropiate de casa lor.

Situatia se agraveaza pe zi ce trece din cauza lipsurilor si tot mai multi oameni se afla intr-o situatie extrem de dificila.

„Multi credinciosi nu au puterea fizica de a merge la cea mai apropiata biserica, dar nu vor sa renunte”, a declarat Gabriel Haile Meleku, secretar general adjunct al Conferintei episcopale din Etiopia.

Din cauza dezastrului natural, la populatia aflata in zonele afectate s-a dezvoltat un fenomen de migratie interna, oamenii fiind afectati de seceta, saracie si foame si confruntandu-se cu o serie intreaga de boli specifice. Zilnic, sate si orase intregi sunt parasite de familii aflate in cautarea unor conditii de trai mai prielnice.

Fundatiile si asociatiile care ofera asistenta pentru persoanele si familiile defavorizate au donat mai mult de 1,2 milioane de euro in vederea asigurarii conditiilor elementare de subsistenta pentru familiile care si-au parasit casele, consemneaza Actualidad Cristiana.

Pentru anul in curs ONG-urile care se ocupa cu intrajutorarea persoanelor defavorizate estimeaza ca e nevoie de asistenta pentru un numar de circa 10 milioane de etiopieni care se vor confrunta cu riscul de deces din cauza conditiilor defavorabile din tara.

Cu toate aceste probleme, credinciosii din Etiopia sunt dornici sa auda Cuvantul lui Dumnezeu si sa nu abandoneze in ciuda tuturor greutatilor care vor aparea pe parcurs.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.