In cine te increzi cand dai de necazuri?

In cine te increzi cand dai de necazuri?

photo-prayerIndura-Te de mine, Dumnezeule! Pentru ca omul ar vrea sa ma inghita … In ziua in care ma voi teme, ma voi increde in Tine. In Dumnezeu voi lauda Cuvantul Sau; in Dumnezeu ma incred: nu ma voi teme; ce-mi poate face carnea? Psalmul 56.1,3,4

David avea vrajmasi care pareau sa fie peste tot, urmarindu-l cu cea mai apriga ura. Poate ca noi nu suntem urmariti de oameni inarmati, gata sa ne ia viata, insa putem fi inconjurati de necazuri care sunt la fel de reale, desi mai putin tangibile. Daca suntem copii ai lui Dumnezeu, aceste versete sunt la fel de adevarate pentru noi cum au fost odinioara pentru David.

Cand necazurile ne asalteaza, ne putem increde in Dumnezeu, caci ochii Lui „privesc spre cei drepti si urechile Lui sunt deschise la strigatul lor“ (Psalmul 34.15). Cunoscandu-L pe Dumnezeul care are puterea de a crea universul din nimic, cum sa ne mai temem? „Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi impotriva noastra?“ (Romani 8.31).

Dumnezeu Si-a dovedit pe deplin grija fata de noi trimitandu-L pe Fiul Sau sa moara pe cruce, pentru a ne elibera. Vedem, in acest act al dragostei Sale, ca Dumnezeul atotputernic este de partea noastra. Nu avem de ce sa ne temem de vicleniile lui Satan, nici de oamenii si de imprejurarile de care el se foloseste pentru a ne descuraja.

Poate ca strigam, ca David, din mijlocul apasarii si al suferintelor pe care unele evenimente le aduc in viata noastra. Putem insa si noi sa spunem: „Pune lacrimile mele in burduful Tau“ (Psalmul 56.8), care inseamna ca orice lacrima este cunoscuta si simtita de El.

Ce mangaiere pentru noi sa stim ca Domnul ia seama la fiecare lacrima a noastra si ca le-a numarat pe toate, intocmai ca pe perii capului nostru (Luca 12.7)!

SJ Faulkner

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.