Implanturi dentare rapide în București: gata in doar 7 minute!

Implanturi dentare  rapide în București: gata in doar 7 minute!

Implanturi dentare rapide în București

Implantul dentar este un dispozitiv fabricat din titan cu grad de puritate 5, material compatibil cu corpul uman. Implantul are forma unui șurub și rolul de a înlocui rădăcina unui dinte compromis.

Implantul dentar rapid

Implantul dentar rapid este o soluție modernă, cu invazivitate foarte redusă, ce permite restabilirea instantanee a funcțiilor de masticație și fonație – creșterea stimei de sine. Pentru a fi realizată cu succes, procedura implică nu doar tehnologie de ultimă oră, ci mai ales o experiență semnificativă a medicului specialist. La clinica de implantologie Dr. Nassar poți beneficia de implant rapid în 7 minute.

Cunoscut și sub denumirea de implant cu încărcare imediată, implantul dentar rapid este o soluție comprimată într-o singură ședința. Acesta însemană că în loc să faci multiple vizite la clinică pentru mai multe proceduri pregătitoare, poți să faci doar una singură și să ai implantul inserat în câteva minute.

Implant dentar rapid înseamnă implantul pe care se construiește lucrarea provizorie (ex: coroniță, punte) în aceeași ședința.
Metoda rapidă depinde de posibilitățile clinicii, experienta chirurgului și prioritățile pacientului.

Implanturi dentare rapide in București
Cui se adresează

Comparativ cu procedura clasică ce presupune mai multe vizite la clinică și luni de zile de așteptare, implantul dentar rapid se adresează mai ales celor ce lucrează cu publicul, al căror loc de muncă implică o estetică dentară corespunzătoare.

Implantul rapid este soluția pentru pacienții cu domicilul aflat la distanță și nu au timp sau nu pot să călătorească frecvent pentru a parcurge etapele implantului clasic.

Procedura este recomandată în special în zona frontală pentru rațiuni estetice, dar poate fi realizată și în cazul dinților laterali, mai ales dacă ai o ocupație ce implică înalte exigențe fizionomice.

Pacienții cu un singur dinte lipsă sau mai mulți, pot recurge la procedura rapidă de inserare. După inserție urmează aplicarea uneia sau mai multor coroane provizorii din plastic.

Pacienții care au nevoie de înlocuirea tuturor dinților le rocomandăm procedura Implant dentar într-o zi. În cazul acestora, lucrarea utilizată peste implanturi va fi o proteză totală tranzitorie.

Avantaje implant rapid vs. clasic

Clasic, se practică implanturile cu încărcare tardivă, așadar se insera implantul și după 3 luni se face și lucrarea. Metoda tradițională se utiliza și încă se mai folosește pentru a asigura timp organismului să integreze implantul, acesta să fie sudat de os și să reziste în timp.

Pe scurt, implantul rapid cu încărcare imediată îți oferă următoarele avantaje:

Pleci cu dintele/ dintîi noi în câteva zeci de minute în loc să aștepți 4-6 luni așa cum se întâmplă în metodă clasică;

Creștere instatanee a factorului psihologic, a încrederii în sine, deoarece dantura ta va fi completă, estetică și sănătoasă;

Restabilire imediată a funcției de masticație; vei putea mesteca și mânca exact cum o făceai înainte de căderea dintelui/ dinților;

Restabilire imediată a funcției de fonație/ pronunție; vei putea vorbi și pronunța cuvintele exact cum o făceai înainte de căderea dintelui/ dinților;

Invazivitate redusă; se folosește o singură intervenție și o singură anestezie pentru extracții, chiuretaje, inserări de implanturi și/ sau adiții de os;

Costuri reduse mai ales pentru persoanele ce călătoresc de la distanțe mari.

Cercetările științifice arată că succesul este același și că integrarea implantului este identică, atât în cazul clasic, cât și în procedura cu încărcare imediată.

Etape în procedura rapidă

Înainte de operație, implantul rapid necesită o pregătire minuțioasă atât din partea ta, cât și a echipei de specialiști (chirurg, tehnician, protetician). Fără o planificare minuțioasă, nu vei putea să pleci cu zâmbetul pe buze.

1. Analizele și consultația

Prima etapă constă într-o consultație cu evaluare foarte riguroasă a statusului dentar: efectuarea unui CT (computer tomograf) pentru măsurători foarte exacte și o serie de analize de sânge cu timpi de sângerare și coagulare și INR.

Imagistica CT poate fi realizată la oricare centru ce oferă servicii de radiografie/ tomografie dentară. Analizele de sânge pot fi făcute la oricare centru specializat; Pacientul trebuie să prezinte analizele și imagistică atunci când se prezintă la consultație. Consultația se realizează la clinică de implantologie Dr. Nassar din București.

2. Anestezia

În cazul implantului rapid, anestezia este locală, la fel ca orice anestezie folosită în stomatologie. De la caz la caz, dacă pacientul este eligibil, Dr. Lorelei Nassar oferă 4 opțiuni de anestezie:

– inhalosedare cu gaz ilariant;
– locală, anestezia utilizată în procedurile stomatologice curente;
– intravenoasă;
– hipnoză medicală.

Deoarece implantul rapid este o procedură destul de simplă ce se realizează la unul sau câțiva dinți în doar câteva minute, anestezia intravenoasă nu e impune. În schimb, pacientului i se poate administra una sau o combinație din celelalte anestezii.

3. Inserția implantului

Datorită experienței acumulate în peste 25 de ani de implantologie, Dr. Lorelei Nassar inserează un implant dentar rapid, în numai 7 minute.

Operația poate fi efectuată împreună cu extracția dinților și/ sau proceduri complexe precum augmentarea osoasă și liftingul de sinus.

Procedurile conexe necesită cunoștințe avansate, experiență și o planificare meticuloasă, mai ales dacă ai suferit o piedere osoasă semnificativă.

Timpul total de inserare se poate extinde corespunzător cu durata procedurilor conexe.

4. Dinții provizorii

Imediat după inserția implantului/ implanturilor, dintele/ dinții provizorii din plastic (coroana sau puntea făcută în prealabil în laborator după modelul dinților inițiali) se cimentează pe bontul/ bonturile protetice.

Scopul dintelui provizoriu nu este doar estetic; el ajută la vindecarea inițială. Ulterior, dinții provizorii vor fi înlocuiți cu cei cu coroane permanente din ceramică sau alte materiale (exemplu: zirconiu).

Nu se pot pune imediat lucrări ceramice; acestea sunt prea grele și necesită mai multe etape de prelucrare în laborator. Coroana sau puntea definitivă se aplică după aproximativ 3 luni de la procedura de implant rapid.

După operație

După operația de implant dentar rapid este posibil să apară umflături, acest lucru fiind oarecum normal și variabil în funcție de fiecare organism . În general se acuză dureri moderate ce pot fi ținute sub control prin antiimflamatorii (Ibuprofen sau Nurofen).

Se recomandă antibiotic pentru 5-7 zile și igienă foarte bună;
În aproximativ 4 zile totul revine la normal și vei putea să începi să mănânci și să zâmbești la fel cum o făceai înainte.

Alimentația

Se recomandă alimentație lichidă și semisolidă timp de 1 lună și jumătate.
A se evita consumul de nuci, alune sau alimente dure până la aplicarea dinților definitivi.

Osteointegrarea

Dinții provizorii, fie că sunt coronițe sau punți, vor fi menținuți până când osteointegrarea (fuzionarea implanturilor cu osul maxilar/ mandibular) și procesul de vindecare este complet (minim 3 luni). În primele săptămâni este indicat să eviți consumul de alimente cu textura dura.

Dinții permanenți

După 3 luni procesul de osteointegrare s-a încheiat. Se vor scoate/ deșuruba dintîi provizorii ce au fost cimentati/ insurubati în prima faza și se vor înlocui cu cei permanenți (coroana/ coroanele). Aceștia sunt mult mai rezistenți și pot fi confecționați din materialul indicat de medic sau cel dorit de tine.

Procedura de decimentare/ desurubare și înlocuire cu dinți permanenți nu doare și nu necesită anestezie.
Cei mai mulți pacienți optează pentru ceramică.
Al doilea material ca preferință, deși mai scump, este zirconiul.

Contact:

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683, România

Telefoane & e-mail:

+40 751 051 096
+40 314 257 954

contact@drnassar.ro

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.