Computer rendering of the new Rochester Railway station

Imaginea evanghelistului Ioan, pictata initial pe unul dintre zidurile garii din Rochester, Marea Britanie, a fost eliminata pe motiv ca „ofenseaza valorile multiculturale”.

Cenzura anti crestina isi face tot mai des simtita prezenta. Dupa simbolurile sarbatorii crestine a Craciunului, interzise in acest an in mai multe tari, un nou episod de cenzura anti crestina a avut loc in Marea Britanie, la Rochester.

Un artist insarcinat cu supervizarea repictarii garii locale din Roechester si-a vazut opera, inspirata de unul din vitraliiile faimoasei catedrale din oras, cenzurata. Pentru ca ar fi „prea crestina”. Imaginea evanghelistului Ioan a disparut peste noapte dupa ce autoritatile locale au decis ca aceasta afecteaza sensibilitatea pasagerilor necrestini, scrie Daily Mail.

Imaginea sacra a sfantului evanghelist Ioan, aflata pe fatada catderalei din Rochester, poate fi admirata de oricine. Ea a fost reprodusa cu exactitate si pe unul dintre zidurile garii. Si a stat acolo doar cateva saptamani, pana cand s-a decis scoaterea ei.

Decizia a starnit controverse si a indignat-o chiar pe autoarea operei, care provine dintr-o familie musulmana. „Nu cred ca este decizia corecta. Ar fi trebuit sa ni se permita sa putem celebra patrimoniul nostru crestin”, a comentat Katayoun Dowlatshahi, al carei tata este musulman, relateaza Active News.

Consternat de aceasta decizie a fost si episcopul de Rochester, James Langstaff, care si-a amintit ca, in urma cu cateva saptamani, in Regatul Unit a fost interzis un spot publicitar care cuprindea rugaciunea Tatal Nostru sub acelasi pretext: pentru a nu-i ofensa pe necrestini.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.