You are currently viewing Ii pasa intr-adevar lui Dumnezeu de noi?

Ii pasa intr-adevar lui Dumnezeu de noi?

Cain s-a ridicat impotriva lui Abel, fratele sau, si l-a ucis.
Geneza 4.8

Ii pasa intr-adevar lui Dumnezeu? Aparent, nu I-a pasat!

Ganditi-va la Abel. Omorat din ura si invidie de catre fratele sau, a fost prima fiinta umana care a murit! Inseamna ca viata lui a fost lipsita de sens? Cu siguranta, nu – el a predicat mai mult decat oricare alt predicator care a trait vreodata! Prin „jertfa mai buna … vorbeste el inca, desi a murit“ (Evrei 11.4). „Vestirea“ lui este mult mai elocventa in moarte, decat ar fi fost in viata. Intrebati-l pe Abel: „Ii pasa lui Dumnezeu?“; ratiunea ar raspunde cu sinceritate ca aparent nu I-a pasat!

Ganditi-va la Moise. Si-a vazut poporul mult iubit gemand sub apasarea sclaviei, dar cand a incercat sa-i ajute, nu a facut decat sa le inrautateasca starea. Si starea lui, de asemenea! A trebuit sa fuga in pustie, unde nu a avut altceva mai eroic de facut decat sa pastoreasca oile socrului sau vreme de patruzeci de ani. Si el s-ar fi putut intreba: „Ii pasa lui Dumnezeu?“, caci, cu siguranta, nu parea sa-I pese! Dar, cand a vazut mana puternica a Domnului la lucru, scapandu-i la Marea Rosie, a primit raspunsul!

Ganditi-va la David. A fost uns ca imparat, dar apoi a suferit fiind urmarit de Saul. Acest necaz a fost o experienta dificila, care i-a pus la incercare rabdarea si perseverenta, dar datorita acestei experiente avem psalmi care i-au mangaiat pe sfintii lui Dumnezeu mai bine de 3.000 de ani. I-a pasat lui Dumnezeu? In perioadele cele mai aspre, el a putut spune: „Iata, Dumnezeu este ajutorul meu … El m-a scapat din orice necaz“ (Psalmul 54.4,7).

Sfanta Scriptura abunda in exemple despre cum Ii pasa lui Dumnezeu, in ciuda aparentelor care par sa dovedeasca opusul. Sa ne sprijinim pe gandul cuprins in versetul: „Daca Dumnezeu este pentru noi, cine este impotriva noastra?“ (Romani 8.31)! Ne simtim abandonati, izolati? Inseamna ca este timpul sa ne bazam pe Domnul Insusi.

Autor: A. J. Pollock

This Post Has One Comment

  1. herbel petru

    ce vra sa zica cu asta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.