Read Time:2 Minute, 34 Second

Hristos este in mijlocul nostru!

Preotul dintr-un sat ajunse la biserica sa tina slujba de seara, dar nimeni nu sosise…

Dupa 15 minute, au intrat trei copii. Dupa inca douazeci de minute au venit doi tineri. Astfel ca preotul hotari sa inceapa slujba cu cei cinci. Pe parcursul slujbei, a intrat o pereche care s-a asezat in spate.

Cand preotul predica si explica Evanghelia, mai intra un om, pe jumatate murdar, cu o sfoara in mana.

Dezamagit si fara a intelege cauza slabei participari a credinciosilor, preotul savarsi slujba cu iubire si a predicat cu entuziasm.

Cand se intorcea acasa, a fost atacat si lovit de doi hoti care ii smulsera servieta in care se aflau Scriptura si alte accesorii de valoare. Ajungand la casa parohiala, bandajandu-si ranile, preotul considera acea zi drept:

Cea mai trista zi din viata mea, un esec al slujirii mele, si cea mai nerodnica zi din viata mea, dar… nu conteaza, pe toate le fac intru Hristos!…

Dupa cinci ani, preotul hotari sa le impartaseasca aceasta intamplare si enoriasilor din biserica

Pe cand termina de povestit intamplarea, o pereche de seama din acea parohie il opri si ii spuse:

„Parinte, perechea din acea seara, care s-a asezat in spate, eram noi. Eram in pragul despartirii ca urmare a mai multor probleme si neintelegeri care erau la noi in camin. Atunci ne-am hotarat pana la urma sa divortam, dar mai intai sa venim la biserica sa ne lasam verighetele si apoi fiecare sa-si vada de drum. In cele din urma, am renuntat la despartire dupa ce v-am ascultat predica. Drept urmare, azi suntem aici cu caminul si familia refacute.”

In timp ce perechea vorbea, unul dintre cei mai de succes intreprinzatori care ajuta la sustinerea acelei biserici, spuse:

„Parinte, eu sunt omul care a intrat pe jumatate murdar, cu o sfoara in mana. Eram in pragul falimentului, pierdut in bautura, sotia si copiii imi plecasera de acasa din cauza agresiunilor mele. In seara aceea am incercat sa ma sinucid, dar sfoara s-a rupt, asa ca am iesit sa cumpar alta. Cand am pornit la drum, am vazut biserica deschisa, m-am hotarat sa intru chiar daca eram intr-adevar murdar si cu sfoara in mana. In seara aceea, predica dvs. mi-a strapuns inima si am iesit de acolo cu curajul de a trai. Azi sunt scapat de probleme, familia mi s-a intors acasa si am devenit cel mai mare intreprinzator din sat.”

De la usa intrarii in altar, diaconul striga:

„Parinte, am fost unul dintre hotii aceia care v-au furat. Celalalt a murit chiar in seara aceea pe cand savarsam al doilea furt. In servieta dvs. era o Biblie. Am citit-o de fiecare data cand ma trezeam de dimineata. Dupa un timp, m-am hotarat sa-L slujesc pe Dumnezeu in aceasta biserica.”

Parintele ramase socat si incepu sa planga impreuna cu credinciosii. La urma urmei, acea seara pe care o considera drept o seara ratata, fusese o seara binecuvantata…

Hristos este in mijlocul nostru!

Sursa: FB crestinul smerit

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Hunting cu stil Previous post Hunting cu stil
De unde putem achiziționa piese auto Next post De unde putem achiziționa piese auto?