Read Time:1 Minute, 13 Second

Hrana viitorului în Europa: viermi, lăcuste, greieri…

Comisia Europeană (CE) a dat undă verde comercializării greierului de casă (Acheta domesticus) ca hrană în Uniunea Europeană (UE). Aceasta este a treia insectă autorizată pentru consum pe piața comunitară.

Reamintim că prin intermediul politicilor alimentare, CE a avizat anterior alte două alimente „sănătoase”: viermele galben uscat (iulie 2021) și lăcusta călătoare (noiembrie 2021) …

Greierele de casă, va fi disponibil congelat, uscat, dar și sub formă de pulbere, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

CE, care a dat autorizația pe 10 februarie, a specificat că statele membre au susținut această decizie încă de pe data de 8 decembrie, „după o evaluare strictă a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), conform utilizării cerute de compania care a formulat solicitarea.

Produsele care conțin acest nou aliment vor fi etichetate „corespunzător” și vor menționa „orice potențială reacție alergică”.

Comisia a subliniat că în ultimii ani Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a ajuns la concluzia că insectele sunt o „sursă de alimente hrănitoare și sănătoase, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale”.

De asemenea s-a menționat faptul că insectele reprezintă „o parte substanțială din dieta zilnică a sute de milioane de oameni din întreaga lume”.

În plus, în strategia „De la fermă la furculiță”, prin care CE dorește să se îndrepte către o producție și un consum alimentar mai sustenabil, insectele sunt identificate ca o sursă alternativă de proteine, a amintit Executivul comunitar.

Sursa

Foto

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Premierul Trudeau este sigur fiul lui Castro Previous post Premierul Trudeau este sigur fiul lui Castro, susține Tucker Carlson
De ce memoria slăbește odată cu Next post De ce memoria slăbește odată cu înaintarea în vârsta?