Guvernul interzice in Nepal convertirea la o alta credinta. Totusi, mii de oameni au decis sa-L accepte pe Isus Hristos

Guvernul interzice in Nepal convertirea la o alta credinta. Totusi, mii de oameni au decis sa-L accepte pe Isus Hristos

nepali-christiansMii de oameni au decis sa-l accepte pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor. Actuala conducere a tarii a propus o lege prin care se urmareste stoparea promovarii Evangheliei, desi aceasta decizie ingradeste libertatea religioasa in Nepal.

Controversata lege prevede ca: „(…) orice act prin care o persoana converteste o alta persoana de la o religie la alta si (…) orice comportament care injoseste sau pune in pericol religia unei persoane sau unui grup de persoane, se pedepseste cu amenda si inchisoare.”

Aceasta lege in esenta nu permite convertirea la o alta credinta. Cu alte cuvinte, religia parintilor din familia in care te-ai nascut nu poate fi schimbata, desi acest lucru incalca in mod flagrant dreptul la libertate religioasa, desi Nepalul a semnat Tratatul International care prevede respectarea drepturilor omului.

De-a lungul timpului, unele guverne au impus restrictii impotriva raspandirii Evangheliei, in timp ce altele au permis pentru scurt timp predicarea Cuvantului lui Dumnezeu. In orice caz, crestinismul a prosperat si a crescut in tara, desi situatia este potrivnica, consemneaza Acontecer Cristiano.

In scurtele momentele cand in Nepal nu erau „obstacole de natura juridica” pentru propovaduirea Evangheliei, multi crestini au invatat sa-L proclame pe Hristos intr-un mod discret, prin cursuri si corespondente biblice.

Acest sistem a fost initiat de o femeie crestina, care, la inceput a cautat intr-un ziar la mica publicitate persoane care cauta prieteni. A luat numele si adresele acestora si le-a trimis scrisori in care ii intreba daca doresc sa cunoasca mai mult despre Isus Hristos.

A primit raspuns de la mai multi oameni care au confirmat ca vor sa stie mai multe si au trimis de asemenea suplimentar si adresele rudelor sau cunostintelor care vor sa stie cine e Isus.

In decurs de doi ani aceasta lucrare destinata evanghelizarii prin corespondenta a crescut si a fost creat un departament care furniza Biblii si cursuri biblice direct la domiciliu.

De la crearea departamentului pana in prezent, peste 500.000 de cursanti au primit brosuri, materiale si cursuri biblice prin corespondenta in Nepal.

Toate acestea sunt adaptate pentru a ajunge la hindusi, care formeaza majoritatea populatiei, budisti, dar si la alte minoritati religioase.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.