Guvernatorul statului Mexic promite sprijin permanent Bisericii Adventiste in promovarea libertatii religioase si a programelor sociale din tara

Guvernatorul statului Mexic promite sprijin permanent Bisericii Adventiste in promovarea libertatii religioase si a programelor sociale din tara

Adventist-mexico-diop-Feb2Un guvernator mexican a promis sprijinul guvernului federal in demersurile intreprinse de Biserica Adventista de Ziua a Saptea pentru promovarea libertatii religioase si a programelor sociale din tara.

Eruviel Avila Villegas, guvernatorul statului Mexic – cel mai populat stat al tarii – s-a intalnit cu liderul Departamentului Libertate Religioasa din cadrul Bisericii Adventiste Mondiale, Ganoune Diop, pentru a discuta despre modalitatile concrete prin care adventistii ar putea imbunatati viata oamenilor.

Vreau sa stiti ca aveti un aliat in guvernul Mexicului”, a declarat Avila Villegas in timpul discutiilor din capitala statului, Toluca de Lerdo.

El a promis sprijin permanent pentru activitatea bisericii nu numai in promovarea drepturilor omului, ci si in programele destinate sanatatii, educatiei si asistentei sociale, relateaza Adventist Review.

Guvernatorul i-a multumit lui Ganoune Diop pentru activitatea sa la nivel mondial in privinta apararii drepturilor si libertatii religioase si l-a descris ca fiind „un om care promoveaza pacea si care stabileste aliante pentru a face bine si a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor”.

La randul sau Diop si-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul oferit de guvernator si i-a inmanat un premiu pentru rolul pe care l-a avut in promovarea libertatii religioase din tara sa.

Intalnirea dintre cei doi a avut loc cu o zi inaintea desfasurarii unui Congres despre libertatea religioasa, primul care a avut loc vreodata in Mexico City si care a fost organizat de Conferinta Azteca a Bisericii Adventiste din Mexic.

La eveniment au participat circa 220 de persoane, in special studenti, lideri locali si pastori. Alaturi de Diop, au mai luat cuvantul Daniel Silva – expert in drept international, Raul Ruz – autor si profesor la Universitatea Veracruz, Fernando Crespo – avocat pentru drepturile omului si profesor la Universitatea Santander.

Pentru membrii Bisericii Adventiste din multe zone ale Mexic-ului, libertatea religioasa reprezinta mai mult decat un motiv de ingrijorare.

Ruben Ponce, director al Departamentului pentru Libertatea Religioasa din cadrul Conferintei Azteca, a citit o lista lunga de provocari cu care se confrunta in mod regulat pazitorii Sabatului: teste si examene programate in zilele de sambata, discriminare la locul de munca pentru cei care pazesc Sabatul, evaluari obligatorii la nivel de stat pentru profesori- care au loc doar sambata, etc.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.