Guvernatorul statului Kentucky ii ameninta pe functionarii publici: Emiteti certificate de casatorie pentru homosexuali sau PLECATI! (Video)

Guvernatorul statului Kentucky ii ameninta pe functionarii publici: Emiteti certificate de casatorie pentru homosexuali sau PLECATI! (Video)

Kentucy Gov. Steve Beshear makes his victory speech during a election night rally in Frankfort, Ky., Tuesday Nov. 8, 2011. Beshear was re-elected Tuesday, becoming the second Democrat to win a U.S. gubernatorial race this year amid lingering economic uncertainty that's already proving worrisome to President Barack Obama's 2012 effort. (AP Photo/John Flavell)

Dreptul la libertate religioasa sau de constiinta este incalcat de catre decizia Curtii Supreme a SUA. Daca in state precum Texas, oficialii au asigurat cetatenii ca drepturile lor religioase nu vor fi incalcate, iata ca situatia este diferita in Kentucky.

Guvernatorul statului Kentucky, Steve Beshear, a emis o declaratie publica in care ii avertizeaza pe angajatii sai ca „trebuie sa recunoasca si sa permita desfasurarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex”.

Avertismentul public a venit dupa ce mai multi functionari, invocand dreptul la constiinta religioasa, au refuzat sa emita certificate de casatorie pentru cuplurile de acelasi sex.

Unul dintre acestia, Casey Davis, spune ca Guvernatorul Beshear i-a transmis, fara echivoc, ce are de facut: „Emite certificate de casatorie sau da-ti demisia”.

Davis a replicat afirmand ca jobul sau nu poate sa treaca peste ceea ce-i permite constiinta. Sute de persoane au iesit in strada, organizand un mars de sustinere pentru functionar.

Mai mult, Davis si alti functionari publici ii cer acum Guvernatorului sa convoace o sesiune legislativa speciala, pentru a se discuta despre incalcarile libertatii religioase din statul Kentucky. Pana acum insa, guvernatorul Beshear a refuzat, motivand ca ar costa prea mult.

Guvernatorul Beshear se confrunta cu astfel de cazuri in cel putin cinci districte ale statului. Un clip in care o functionara, Kim Davis, refuza sa emita un certificat de casatorie unui cuplu de homosexuali a devenit viral pe youtube.

Sursa: activenews.ro
Foto: kywins.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.