duncan-homeless-manUn baietel din Alabama, Josiah Duncan, in varsta de cinci ani, servea masa la un restaurant impreuna cu mama lui, cand la geam a observat un om trist care solicita un mic ajutor de la persoanele care iesau din restaurant.

Copilul a inceput s-o iscodeasca pe mama sa, Ava Faulk, despre aceasta persoana: cine este, ce face acolo si de ce sta cu mana intinsa la oameni.

Dupa ce mama lui i-a povestit ca este un om fara adapost, micul Josiah a continuat cu intrebarile: Nu are casa? Unde este familia lui? Unde isi tine lucrurile?

Dupa ce mama sa i-a explicat situatia si dificultatile cu care se confrunta aceste persoane, Josiah a simtit o mare compasiune pentru omul trist din fata restaurantului.

El a iesit afara si l-a invitat pe cersetor sa intre in restaurant sa manance ceva. Cand a intrat cu sarmanul om in restaurant, toti clientii s-au uitat mirati la copil, dar nimeni nu a vrut sa contribuie cu ceva pentru a-l ajuta pe cersetor. Baiatul l-a intrebat daca ar vrea sa manance ceva, iar omul i-a spus ca vrea un simplu chessburger.

Josiah insa a comandat un meniu mult mai consistent si mai mult decat atat, a insistat sa spuna impreuna cu barbatul fara adapost o rugaciune catre Dumnezeu, inainte ca acesta sa ia masa.

Clientii restaurantului din Alabama au fost profund impresionati de gestul baietelului, ba unii dintre ei chiar au izbucnit in lacrimi. „Acest baietel de numai cinci ani este un exemplu pentru noi toti”, au spus unii dintre cei care au fost martori la ceea ce a facut Josiah.

Sursa: Acontecercristiano