Gest impresionant al unei biserici braziliene: ce initiativa a avut pastorul comunitatii

Gest impresionant al unei biserici braziliene: ce initiativa a avut pastorul comunitatii

rest

O biserica din Brazilia a luat decizia sa aloce resurse pentru a hrani gratuit un numar de cateva zeci de persoane fara adapost.

Pentru a face posibil acest lucru, a fost deschisa o cantina in care persoanele fara adapost primesc alimente si hrana cinci zile pe saptamana.

Biserica „International Evangelistic Center” din orasul brazilian Cabo Frio desfasoara activitati sociale voluntare cu persoanele fara adapost din oras. Pe langa hrana oferita zilnic de luni pana vineri, membrii voluntari ai bisericii organizeaza si anumite zile speciale pentru comunitatea de nevoiasi.

Cantina in care sunt hraniti nevoiasii se numeste „Restaurant Gracia” si este sustinuta de biserica atat cu alimentele necesare cat si cu voluntari.

Pastorul Fabrício Valladares, cel care a avut aceasta initiativa, sustine ca este necesar sa se renunte la prejudecatile pe care societatea le are fata de cei fara adapost.

„Oamenii trebuie sa stie ca cei mai multi dintre acesti nevoiasi sunt muncitori. Desi nu au o casa a lor unde sa locuiasca, ei stiu sa supravietuiasca pe strazi, vand diverse obiecte pe strada, au grija de masini, etc”, a spus el.

Recent, pastorul a organizat un eveniment social: a dus 40 de femei si barbati nevoiasi la film. Multi dintre ei nu au fost niciodata intr-un cinematograf.

„A fost minunat! Ne-am dus intr-o dupa-amiaza, am cerut permisiunea garzilor de securitate din mall-ul unde se afla cinematograful si am intrat. Cei care lucreaza in mall au fost impresionati de oamenii care veneau pentru prima data la cinematograf si se minunau de ceea ce vedeau”, a spus pastorul.

„Acesti oameni fara adapost au nevoie de atentia si afectiunea noastra. Ei sunt docili si umili. Iubirea este remediul pentru aceasta lume haotica”, a incheiat pastorul.

Biserica ofera si alte proiecte sociale, precum „Tierra Fértil”, o initiativa care isi propune sa aiba grija de copii, multi dintre ei abandonati, oferindu-le invatamant gratuit.

Sursa: Acontecercristiano

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.