Gardul de beton, o alegere potrivită

Gardul de beton, o alegere potrivită pentru casa ta

De regulă, nu este deloc plăcut atunci când curioșii trag cu ochiul în curtea dumneavoastră. Cinele în familie sau petrecerile pentru sărbătorirea zilelelor de naștere ale celor mici sunt evenimente intime, la care doar cei dragi sunti invitați să participe.

Chiar și în viața de zi cu zi, atunci când vă relaxaați în curte, privirile trecătorilor pot să creeze disconfort. De aceea, unul dintre rolurile gardului poate fi cel de asigurare a intimității. Instalând un gard, vecinii sau trecătorii nu vor mai putea vedea în curte.

Gardul de beton

Gardul de beton este format din panouri prefabricate și reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru securitate și intimitate.

Betonul nu necesită o atenție specială, ci dimpotrivă, este foarte ușor de întreținut. Un alt avantaj important este acela că gardurile de beton asigura o oarecare izolare fonică a curții, ceea ce vă da posibilitatea să organizezați petreceri fără a deranja vecinii.

Gardurile pot avea numeroase roluri pe lângă cel de delimitare a unei proprietăți. Este foarte important să stiți care va fi rolul gardului pe care-l instalați, deoarece în funcție de asta veți putea stabili înălțimea și materialele potrivite.

În primul rând, vă gândiți unde vreți să-l construiți. Dacă este vorba despre un gard pentru curtea din fața casei, trebuie să stiți că acesta va fi parte din aspectul exterior al proprietății și este recomandat să “funcționeze” ca o completare a peisajului.

Dacă aveți copii și animale de companie, gardul din față casei trebuie să joace, în primul rând, un rol de protecție, împiedicându-i pe aceștia să iasă în stradă. Pentru gardul din spatele curții, rolurile pot fi, de asemenea, variate.

Rol decorativ

Orice proprietar își dorește ca gardul pe care-l alege să aibă și un rol decorativ, indiferent că este construit în spatele sau în fața clădirii. Un gard are capabilitatea să completeze, să scoată în evidență și să înfrumusețeze curtea casei.

Mai mult, gardul împiedică plantele din curțile vecinilor să se “extindă” pe proprietatea ta, dar și plantele tale să scape de sub control și să “acapareze” curțile alăturate. Așadar, prin construcția unui gard, vei menține un aspect îngrijit al vegetației din curte.

Rol de protecție

Împrejmuirea proprietății are, de cele mai multe ori, un principal rol de protecție. Așa cum am menționat mai sus, gardul poate împiedica animalele de companie și copiii să iasă din curte. În plus, acesta oprește animalele sălbatice și intrușii să-ți intre în curte.

Avantaje gardului de beton

Cu un gard din beton vă puteți proteja și îngrădi proprietatea. Astfel grădina devine confortabilă și acolo sunteți în sfârșit singuri. Inițial, gardul din beton sună oarecum dur. Așa și este! Veți vedea că acest lucru aduce cu sine multe avantaje și că nu trebuie să renunțați la nimic, nici că aspect.

Protecție bună contra zgomotului: mai ales dacă proprietatea dumneavoastră este situată lângă o stradă intens circulată, un gard din beton ajută la eliminarea sau la reducerea zgomotului stradal.

Opac: adesea, alte garduri nu oferă o protecție vizuală 100%. Însă gardurile din beton da. Sunteți complet în intimitate în grădina dumneavoastră.

Sigur: gardurile joacă un rol în siguranța casei sau a proprietății. Alte garduri pot fi împinse în interior sau tăiate în anumite condiții. Nimic nu dărâmă un gard de beton.

Ușor de întreținut: nu este necesară șlefuirea sau vopsirea regulată. Stropit din când în când cu un aparat cu jet de aburi, încă va arăta bine și după mulți ani.

Rezistent: betonul rezistă extrem de mult, chiar și atunci când este expus intemperiilor.

Posibilități de design variate: un gard de beton nu înseamnă că trebuie să priviți un zid gri atunci când sunteți în grădină. Dacă apreciați stabilitatea și siguranța unui gard din beton, însă doriți totodată confortul unui gard din lemn, acest lucru nu reprezintă o contradicție. Există garduri din beton cu diverse decorațiuni, de ex. cu aspect de ardezie, de lemn sau de piatră.

Contact

SC PETRIFALEAN SRL
Adresa: Petrești, Str. Industriilor, Nr. 5, Jud Albă
email: cornel.petrifalean@gmail.com
Telefon mobil: 0745681124, 0752107355
Telefon fix: 0258700276

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.