Jesus-Calls-Matthew-2Isus Hristos nu i-a ales pe ucenici din templu sau sinagogi, ci din locurile unde i-a gasit, fiecare cu ocupatiile lor, cu durerile, nevoile sau nedesavarsirile lor. „Vino dupa Mine”, i-a spus lui Matei si Matei L-a urmat.

Era cel mai nenorocit dintre vamesi, un om fara scrupule care aduna bani nemunciti si totusi, Mantuitorul l-a chemat si Matei a fost transformat prin puterea lui Dumnezeu. Aceeasi putere care l-a atins pe Matei te poate atinge si pe tine astazi.

Poate esti un copil sau tanar adolescent neascultator de parinti, intoarce-te la parintii tai si cere-i iertare lui Dumnezeu, inca mai e timp. Nu stii daca mama ta sau tatal tau s-au privat de medicamente sau de alte lucruri ca sa-ti cumpere lapte praf cand erai mic. Daca esti dintr-o familie saraca lipita, poate ei si-au donat sangele ca sa ai tu ce manca.

Poate esti dependent de alcool, de tutun, sau alte vicii si crezi ca nimeni nu-ti poate cere socoteala. Posibil ca unii sa fi sesizat, insa niciodata nu ti-o vor spune. Cineva insa vede.

Poate esti un dependent de pornografie si ti-ai intristat sotia si poate chiar ai inselat-o. Nu esti fericit, nu poti spune ca esti fericit practicand lucrurile pe care Dumnezeu le uraste si ii culca la pamant pe cei care tin la tine. Nu poti spune ca ti-ai gasit fericirea acolo, mereu vei simti un gol imens. Sau poate te-ai imunizat intr-atat incat ti se pare normal.

E o lume pe dos, dar sigur intr-o zi vei simti nefericirea, si cu cat realizezi mai tarziu, cu atat te va apasa mai tare. Trezeste-te!

Poate ca mergi in biserica insa abia astepti ocazia sa-ti barfesti fratii, sa le dai lectii, sa le arati ca tu esti mai bun. Stai linistit, ca nu esti. Limba barfitoare e o scarba inaintea Domnului. Renunta la defaimarea altora.

Poate ca ai facut binele de sila, fortat de imprejurari. Sa fii vazut, sa nu se zica ca nu ai facut. Mai bine opreste-te de la astfel de gesturi si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti inmoaie inima ca sa faci milostenie din dragoste.

Isus Hristos l-a chemat pe Matei. Azi te cheama si pe tine. Azi, nu altadata, nu cand vei imbatrani. Te cheama la bucurie, la curatire, la credinta in El. Poti fi ucenicul lui Isus. Alege astazi cui sa slujesti, altfel viata te va aduce in situatia in care sa slujesti cui nu vrei.

Isus l-a chemat pe Matei. Sa-i dea iertarea si bucuria de a fi cu El. Matei a raspuns imediat, a lasat totul. Isus te cheama sa-ti dea astazi iertarea. Ai nevoie de ea.

Si eu si tu avem probleme nerezolvate… Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

Amin.

Autor: Dana Dobre