A fost descoperita cetatea biblica capturata de regele David, sustine un arheolog israelian (Galerie foto)

1Un arheolog israelian sustine ca a gasit cetatea legendara capturata de regele David la cucerirea Orasului Sfant, relateaza The Blaze.

Acesta intareste faptul ca exista dovezi convingatoare in sustinerea teoriei sale, dupa sapaturile efectuate in orasul lui David. Anuntul lui Eli Shukron reaprinde o dezbatere de lunga durata referitoare la folosirea Bibliei ca ghid pentru identificarea ruinelor antice. “Aceasta este cetatea regelui David, este cetatea Sionului si ea a fost luata de David de la iebusiti. Tot situl se poate compara perfect cu scrierile Bibliei”, a declarat arheologul.
2Sapaturile efectuate de Shukron au inceput in anul 1995 si au scos la iveala o fortificatie masiva formata din pietre de cinci tone, asezate pe o latime de 6 metri. Fragmentele de ceramica descoperite au ajutat la datarea zidurilor cetatii, estimate la o vechime de 3.800 de ani.

Fortificatia a fost construita cu 800 de ani inainte ca regele David sa o captureze de la iebusiti. Shukron afirma ca povestea biblica a cuceririi Ierusalimului de catre David ofera indicii despre aceasta fortificatie, ca punct de intrare in oras. Arheologii sunt impartiti in privinta identificarii cetatii lui David din Ierusalim pe care el a transformat-o in capitala.
3Arheologul Ronny Reich, care a lucrat pe santier impreuna cu Shukron a spus ca mai multe cioburi de ceramic gasite in perimetrul cetatii, nu corespund cu estimarile facute de Shukron. “Legatura dintre arheologie si Biblie au devenit foarte, foarte problematice in ultimii ani”, a declarat el.

Pe de alta parte, Doron Spielman, vice-presedintele al Fundatiei non-profit Elad, care supravegheaza parcul arheologic, a declarat pentru AP: “Am deschis Biblia si datele coincid cu ceea ce am gasit noi. In acest loc Biblia si arheologia sunt impreuna .”
4

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.