Foliile pentru telefoane, o necesitate

Am găsit de curând un site care oferă reduceri semnificative în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, la huse și folii pentru telefoane. Întrucât folia veche s-a deteriorat, am conchis că e cazul să-mi fac un mic cadou, de ce nu?

Desigur, poți chiar să oferi un cadou de acest gen, unei persoane apropiate, dacă știi că apreciază accesoriile IT.

Orice smartphone are nevoie de o folie de protecție, indiferent de prețul la care a fost achiziționat sau de vechimea lui. Oricât de ieftin ar fi un telefon, înlocuirea unui ecran deteriorat este cu siguranță mult mai scumpă decât o folie de protecție.

Chiar dacă telefoanele mobile de ultima generație au implementate ecrane din sticlă mult mai rezistentă, zgârieturile, lichidele și orice impact cu o suprafață tare vor deteriora iremediabil ecranul.

Pe piață există două tipuri comune de folie de protecție pentru ecranul telefonului: protecții pentru ecran din plastic și folie de protecție pentru ecran din sticlă temperate sau securizată.

Folie Samsung de la PhoneGuard

Foliile din plastic protejează ecranul telefonului de zgârieturi și pete. Cu toate acestea, foliile din plastic nu sunt suficient de puternice în cazul unui impact. Așadar, pentru a proteja eficient ecranul telefonului, trebuie să optezi pentru folie din sticlă temperată.

Folia de protecție

Smartphone-urile sunt incredibil de predispuse la accidente. Este aproape imposibil ca telefonul mobil să nu alunece măcar o dată din mâna. Ecranul unui smartphone este cea mai sensibilă componentă, este vulnerabil la zgârieturi și este destul de costisitor de înlocuit. Sticla securizată va proteja ecranul, absorbind complet forța impactului direct cu o suprafață dura. În cel mai rău caz, folia se va sparge fără să afecteze ecranul iar înlocuirea acesteia este destul de simplă și accesibilă la preț.

Foliile de protecție din sticlă temperată sunt incredibil de rezistente la căldură, durabile și nu va trebui să-ți faci griji cu privire la urmele de grăsime, cosmetice sau amprente digitale, deoarece experiența de vizualizare este de înalta calitate, în special pentru foliile cu acoperire oleofobă. Aceste tipuri de folii conțin un strat special care este rezistent la urmele de amprenta și pete.

Cumpărătorii de smartphone-uri investesc sume mari de bani în dispozitivele de ultima generație. Daunele precum zgârieturile, petele sau un ecran spart nu sunt de dorit deoarece nu se remediază ușor, sunt inestetice și destul de costisitoare. Carcasele sunt cu siguranță utile, la fel și husele care protejează spatele telefonului.

Dar, dacă dorești cu adevărat să-ți protejezi telefonul, o combinație între husă sau carcasa și folie din sticlă securizată este cea mai bună opțiune.

Folia de protecție din sticlă a fost promovată masiv în magazine specializate începând cu anul 2016.

Aceasta este fabricată dintr-un strat de sticlă securizată de duritate 9H combinat cu un strat de adeziv transparent care permite lipirea pe suprafața ecranului și a altor suprafețe din sticlă.

Avantaje:

Suprafață din sticlă, imită foarte bine suprafața ecranului;
Rezistente la zgârieturi;
Se montează ușor și fără bule.
O caracteristică foarte relevantă de care ar trebuie să ții cont atunci când alegi o folie de protecție este tipul de material folosit în fabricarea acesteia. În mare parte din cazuri, foliile sunt realizate din plastic sau sticlă.

O folie de plastic îți asigură un nivel mic de rezistență împotriva șocurilor, pe când o folie de sticlă rezistă la ciocnirile cu suprafețele dure – dar aici totul depinde de grosime. Dacă o folie de protecție depășește 0,5 milimetri, atunci poți să fii sigur că design-ul device-ului tău o să fie afectat. Și nu credem că îți dorești asta.

Sper că am reușit să vă conving de utilitatea acestor folii de protecție.