Invataturile false va pot tulbura inima

Invataturile false va pot tulbura inima si mintea. Asa zisa „evanghelie a prosperitatii” este o minciuna!

Invataturile false va pot tulbura inima si mintea

Miscarea Lausanne a avertizat ca invataturile „evangheliei prosperitatii” sunt false, dar castiga teren in intreaga lume, inclusiv in lumea occidentala.

Avertismentul a fost facut la o conferinta care a avut loc la Sao Paolo luna trecuta si la care au participat peste 40 de oameni de stiinta, pastori si teologi de pe toate continentele, care s-au reunit pentru a dezbate natura „teologiei prosperitatii” si impactul sau asupra lumii.

Miscarea Lausanne face o distinctie clara intre predicarea Biblica, bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este redat el in Sfanta Scriptura si predicarea privind banii si finantele in general, care se bazeaza pe texte false si minciuni care „submineaza adevarul Evangheliei si parodiaza harul lui Dumnezeu”.

Liderii miscarii Lausanne atrag atentia ca numai Cuvantul lui Dumnezeu trebuie predicat si raspandit oamenilor si numai invatatura Bibliei poate schimba mintea si inima oamenilor, nu doctrina mincinoasa care parodiaza puterea Duhului Sfant.

Asa-zisul pastor Femi Adeleye propaga evanghelia prosperitatii peste tot in lume, fiind influentat in mare masura de unii tele-evanghelisti americani care promoveaza in predicile lor o „abundenta materiala si financiara pe care Dumnezeu o poate atribui credinciosilor care urmeaza calea Sa”.

Feriti-va de invataturile false

Concluzia celor prezenti la conferinta: „Invataturile celor care promoveaza Evanghelia prosperitatii sunt false si denatureaza grav invataturile Bibliei”.

„Biblia spune ca sunt cazuri in care Dumnezeu poate binecuvanta oamenii si prin forme materiale, dar nu exista nici o legatura biblica reala intre binecuvantare si prosperitatea umana”, au declarat in unanimitate cei prezenti la conferinta.

Acestia au mentionat de asemenea ca teologia prosperitatii ar putea crea dificultati pentru noii convertiti, care nu sunt in masura sa faca distinctie intre ceea ce scrie in Biblie si ceea ce sustine asa zisa evanghelie a prosperitatii.

Concluzia generala la care au ajuns membrii si invitatii conferintei a fost aceea ca „invataturile celor care promoveaza Evanghelia prosperitatii sunt false si denatureaza grav invataturile Bibliei”. Raspandirea acestor idei este lipsita de etica si fara Dumnezeu, iar impactul lor asupra bisericilor este daunator, gresit spiritual si nu numai ca nu ofera nici o speranta a eternitatii, dar chiar pot distrage oamenii de la adevaratul mesaj al mantuirii vesnice. In aceste conditii, aceasta invatatura poate fi descrisa doar ca o evanghelie falsa”.

Surse: The Lausanne Movement; Christiantoday; Acontecercristiano

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.