pastor1-600x450In fata unei multimi de oameni, la serviciul divin de duminica trecuta din biserica din Oregun – zona Ikeja Lagos, pastorul a fost intrebat daca trebuie pastrat copilul rezultat din viol sau daca se poate recurge la avort. Acesta a raspuns ca nu scrie nicaieri in Biblie sa pastrezi o sarcina care vine in acest mod si ca cel mai bun lucru e avortul, relateaza Christian Post.

Biblia spune “sa nu ucizi”, spune pastorul Chris Oyakhilome, dar niciodata nu spune despre situatia cand o persoana este pur si simplu violata. Biblia nu mentioneaza nicaieri ca o femeie care a fost violata sa pastreze copilul”.

Pastorul care promoveaza aceasta idee figureaza pe locul 2 in topul celor mai bogati pastori din Nigeria, cu o avere estimata intre 30-50 milioane de dolari, biserica sa numarand peste 40.000 membri, potrivit Goldmyne Tv.

Ce spune Dumnezeu despre avort ?

Desi Biblia nu abordeaza specific problema avortului, exista totusi numeroase invataturi in Scriptura care lamuresc foarte clar care este punctul de vedere al lui Dumnezeu in privinta avortului. Ieremia 1:5 ne spune ca Dumnezeu ne cunostea inainte ca sa ne fi intocmit in pantece. Psalmul 139:13-16 vorbeste despre implicarea activa a lui Dumnezeu in crearea si formarea noastra in pantece. Exodul 21:22-25 spune ca pedeapsa pentru cineva care provoaca moartea unui copil in pantece este aceeasi cu cea data pentru cineva care comite o crima. Aceasta arata clar ca Dumnezeu considera un copil in pantece ca fiind o fiinta umana la fel ca si un adult. Pentru crestini, avortul nu este o chestiune in care femeia are dreptul sa aleaga, ci este o chestiune legata de viata sau de moartea unei fiinte umane, facuta dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu (Geneza 1:26-27; 9:6).

Iata marturia unei femei care a fost violata si a decis sa pastreze copilul. Si cazul nu este singular, multe femei, victime ale violului sau incestului, au decis sa rupa tacerea si sa povesteasca prin ce au trecut si cat sunt de recunoscatoare lui Dumnezeu:

“Victimele avorturilor se fac atat de slab auzite in mass-media… dar s-ar putea sa trebuiasca sa contra-atacam cu o sinceritate brutala ca sa demascam toate minciunile. Am fost violata, am ascuns acest lucru si burta care tot crestea timp de 7 luni. Am nascut o fetita si am dat-o spre adoptie. Dar daca mai auziti pe cineva care zice ceva atat de prostesc precum: „Pai daca ai fost violata de ce ai vrea sa duci sarcina pana la termen?”, va rog trimiteti-l la mine! M-am saturat sa-i vad cum dau sfaturi altora in legatura cu niste chestiuni, fara macar a se deranja sa ceara parerea unei femei care chiar a trecut prin asa ceva… De ce pornesc de la presupunerea ca femeile nu sunt in stare sa faca fata? Din doua rele nu iese una buna. Sunt atat de furioasa pe cei din industria avorturilor incat nu va pot spune. Aproape ca ma convinsesera si pe mine sa intru intr-o clinica de avorturi si sa-mi omor fetita in chiar prima zi in care am aflat ca sunt insarcinata (fara a-mi anunta parintii sau pe oricine altcineva), dar din fericire n-am facut-o, slava Domnului ca a avut grija! Parerea mea despre tot s-a schimbat dupa cateva zile dupa ce am acceptat din adancul inimii ca in mine crestea o mica viata. Dar totusi faptul ca mi-au oferit toate facilitatile ca sa-mi omor fetita, pe care o iubesc acum ca pe ochii din cap, ma umplu de furie impotriva lor…”

Lee Ezell, autoarea cartii The Missing Piece („Bucata lipsa”), a fost violata si a ramas insarcinata. In carte povesteste cum si-a intalnit fata, pe care o daduse sa fie adoptata:

„Ne-am intalnit pentru prima oara dupa o luna de la prima noastra conversatie telefonica. Nu exista cuvinte care sa exprime cum m-am simtit cand Julie a intrat in camera mea de hotel.
In fata mea statea copilul a carui amintire o ascunsesem in inima atatia ani de zile, copilul care mi-a dat primii nepotei.

M-a imbratisat. Am plans amandoua. Bob [sotul ei] mi-a zis cu toata dragostea adunată in voce: «Va multumesc ca n-ati avortat-o pe Julie. Cum ar fi fost viata mea fara ea» …

Faptul ca mi-am revazut fetita mi-a imbogatit existenta dincolo de orice limita. Cuplul care a adoptat-o, Eileen si Harold Anderson, sunt niste oameni frumosi.

Julie, Eileen si cu mine am vorbit cu numeroase grupuri despre ce ni s-a intamplat. Cred ca mesajul nostru este ca asa cum lucruri rele se pot intampla oamenilor buni, tot asa, ceva frumos poate rezulta dintr-un fapt urat. Julie este dovada vie a acestui lucru.”

Discurs Gianna Jessen, supravietuitoarea avortului. Video 16 minute, emotionant! Subtitrare in limba romana.