Femeia sudaneza condamnata la moarte pentru „apostazie”, s-a intalnit cu Papa Francisc la Vatican

Femeia sudaneza condamnata la moarte pentru „apostazie”, s-a intalnit cu Papa Francisc la Vatican

RNS-Meriam-Ibrahim-Pope-Francis-LOsservatore-RomanoPapa Francisc s-a intalnit la Vatican cu Meriam Ibrahim, femeia crestina care fusese condamnata la moarte pentru „apostazie” in Sudan.

Ibrahim, 27 de ani, a fost insotita de sotul ei, Daniel Wani, si de cei doi copii mici, atunci cand ea s-a intalnit cu Papa intr-o vizita particulara de aproape o jumatate de ora, la resedinta Suveranului Pontif din Santa Marta.
Papa i-a multumit pentru „curajul si loialitatea ei fata de credinta crestina, in pofida amenintarilor cu moartea timp de aproape un an”. Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi, a declarat ca Papa Francis a vrut ca intalnirea sa fie un „gest de sprijin pentru toti cei care sufera din cauza credintei lor, sau care sunt in situatii dificultate sau arestati.”
Meriam Ibrahim, Pope FrancisLapo Pistelli, ministru adjunct de externe al Italiei, a zburat la Khartoum pentru a o prelua pe Ibrahim impreuna cu familia ei si sa o insoteasca in zborul spre Italia.

El a spus ca pasaportul femeii i-a fost returnat de autoritatile sudaneze, care i-au permis in cele din urma sa plece din tara impreuna cu copiii si sotul sau care are cetatenie americana. Familia va parasi Italia peste cateva zile, pentru a se stabili in SUA.

Ibrahim a fost eliberata din inchisoare, unde isi astepta executia pentru ca a refuzat sa renunte la crestinism. Ea a dat nastere in celula inchisorii din Khartoum. Propriul ei tata a denuntat-o autoritatilor sudaneze, sustinand ca a parasit Islamul si a avut relatii cu sotul ei crestin. Curtea Suprema din Sudan a anulat pedeapsa cu moartea, in iunie.

Sursa: charismanews.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.