Fațete dentare pentru un zâmbet perfect

Cine nu-și dorește un zâmbet perfect? Desigur, pentru asta trebuie să ajungem la dentist. Un dentist bun, gata să adapteze metodele noi de tratament, în așa fel încât să obțină un rezultat foarte bun pentru pacient.

Ce sunt fațetele dentare și când sunt recomandate?

Fațetele dentare reprezintă pelicule foarte fine din ceramică de înaltă rezistență și durabilitate, care sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților pentru îmbunătățirea aspectului acestora. Procedura de fațetare este recomandată în următoarele cazuri:

dinți fracturați sau care prezintă goluri între ei (strungăreață);
dinți cu mici imperfecțiuni de formă sau culoare;
probleme de mușcătură și ușoare malpoziții etc.


Ce trebuie să știi despre fațete dentare?

· În cazul în care, unul sau mai mulți dinți au avut anumite probleme, precum: decolorare, pătare sau sunt nealiniați, atunci fațelele dentare sunt soluția potrivită pentru tine.

· Acestea sunt efectuate din porțelan și sunt cea mai modernă tehnică de înlocuire sau de îmbunătățire a zâmbetului. Mai mult decât atât, acestea pot oferi ocazia pacientului de a alege ce mărime, culoare sau formă își dorește, astfel încât rezultatul final să fie cel mult dorit. Cu atât mai mult, îți oferă posibilitatea de a opta pentru o culoare naturală, astfel încât nimeni să nu-și poată da seama că de fapt, dinții tăi au fost fațetați.

· Fațetele dentare sunt alcătuite din straturi foarte subțiri pentru a acoperi suprafața frontală a dinților naturali. În cazul în care unul dintre dinți a fost spart, crăpat, aceste fațete dentare îți vor reînnoi zâmbetul și îți vor reda încrederea în sine.

Avantaje fațete dentare

Fațetele dentare din porțelan îți oferă un aspect natural. Acestea sunt făcute astfel încât să imite foarte bine smalțul dintelui natural și să aibă aceleași proprietăți ca dinții naturali.

Porțelanul este un material care durează în timp și poate fi ușor de întreținut. În cazul în care te duci periodic la dentist, la control și ai o igienă orală riguroasă, pot rezistă fără probleme 10-15 ani. Mai mult decât atât, trebuie să ai grijă să nu apară anumite probleme ce pot duce la deteriorarea acestora.

Poți alege numărul de dinți care să fie fațetați fără probleme. Fațetele dentare imită suficient de bine culoarea dinților naturali, astfel încât să nu existe discrepanțe între ei.

Rezultatele sunt pe termen lung, dar și imediate. După aplicarea fațetelor dentare, zâmbetul tău este vizibil mai frumos și arată mult mai bine din punct de vedere estetic.

Fațetele dentare pot rezolva mai multe tipuri de probleme: de la formă, mărime și culoare.

Acestea pot fi combinate cu mai multe tratamente dentare: implanturi, coroane, albire dentară, tratamente din aria ortodonției.

Fațetele ceramice se aplică după șlefuirea ușoară a smalțului și procedura este invazivă. Cei care decid să-și monteze fațete, trebuie să fie conștienți că vor face această schimbare pe viață. Pentru realizarea fațetelor se ia amprenta arcadelor și se trimite la laborator. După o discuție cu pacientul, medicul stomatolog dă tehnicienilor indicații cu privire la culoarea, forma și orientarea dinților”,

După aplicarea pe suprafața dintelui, fațetele sunt aproape indistinctibile și se integrează în armonia facială. Stabilitatea coloristică a fațetelor este un mare avantaj, însă pentru a păstra fațetele într-o stare bună, periajul regulat și folosirea aței dentare sunt necesare pentru că dinții acoperiți sunt la fel de predispuși la carii.

Sunt de evitat alimentele și băuturile care pătează, pentru a nu crea o diferență cromatică între dinții naturali și cei cu fațete. Sunt recomandate vizitele regulate la medicul stomatolog pentru control și igienizare profesională (detartraj și airflow).

Contact

Tel: +40 741 215 513

Str. Memorandumului, nr. 8

Cluj-Napoca, Cluj, România

Orar Clinică

L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Închis