Fata cu tenisi roz (Intamplare reala petrecuta in tramvaiul 41)

Fata cu tenisi roz (Intamplare reala petrecuta in tramvaiul 41)

Fata cu tenisi roz

S-a intamplat ceva aproape fantasmagoric. Cred ca nicio intamplare nu e intamplatoare in universul asta si unele intalniri se produc intru desavarsirea noastra.

Alerg pe Mihalache spre Turda, pentru a lua tramvaiul spre casa, dupa o garda grea. Casa e langa Lujerului, un bloc vechi, cu oameni vechi ce ma bat constant la sah in gradina plina de flori.

Pe un scaun din tramvai, undeva aproape de cutia vatmanului, o fetita cu tenul perfect, ochi uriasi albastri, buze groase, capul acoperit de un batic, trening curat si tenisi roz in picioare, rasucea realitatea dupa cum poftea.

Intra in vorba cu o naturalete iesita din comun, oferind pilde celor de varsta a treia. Le ceda locul si imediat urma cate o bomba: “sunteti foarte frumoasa, doamna; daca am ajunge toti asa ca dumneavoastra… Mie mi-e groaza de batranete, va spun. Sper sa raman asa cum sunt acum.

Un zambet il poti oferi si-n acelasi timp iti ramane si tie; erau zambete peste tot acolo. A intrat apoi o femeie cu o fetita in brate. Zeita cu tenisi roz a atacat-o imediat, schimband rasete pure si cuvinte calde.

Esti asa micuta si gingasa” i-a spus ea. S-au tinut chiar de mana, pornind o relatie din nimic. “Stiu ca voi coborati aici, eu mai merg. O sa-mi fie dor de tine.

Traiesc practic din ce-mi da lumea dar nu cer nimanui nimic

Unui batran i-au cazut din mana doua ziare si o punga cu covrigi. Ea a sarit si s-a opus entropiei, restabilind echilibrul; in doua secunde toate erau deja in bratele domnului. Se rasuceste si-i transmite unei doamne din spate: “Ce zi minunata, nu vi se pare?

Intrebata daca este la scoala, fata cu tenisi roz a raspuns: “traiesc practic din ce-mi da lumea dar nu cer nimanui nimic. Oamenii ma vad si pricep totul, nu e nevoie de cuvinte. Noi nu avem casa. La scoala nu am cum sa ma duc, cred ca intelegeti si asta.

Acel “cred ca intelegeti si asta” ascunde fix elementul pe care nu prea il intelege nimeni: ca traim vremuri ciudate, ca unii au mai multa scoala in ei chiar daca n-au stat intr-o banca niciodata, ca exista spirite nobile in locuri si trupuri aparent nepotrivite, ca indiferent de varsta poti face bine fara sa astepti ceva in schimb, ca poti schimba dispozitia unui om cu o vorba si ca intelepciunea multa poate sta si intr-un corp mic.

Fata cu tenisi roz a intors dimineata dupa bunul plac, in partea din fata a acelui tramvai. Daca o intalniti, stati pe aproape. Veti primi o mareata lectie.

N.R. Aceasta este o intamplare reala, petrecuta in luna mai a anului 2015, in tramvaiul 41 din Bucuresti!

Sursa: internet

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.