Fascinația pentru pietrele semiprețioase

Fascinația pentru pietrele semiprețioase

Fascinația pentru pietrele semiprețioase

Fascinația pentru pietrele prețioase și semiprețioase datează încă din Antichitate, alături de povești și mituri care pe unele dintre ele, datorită diversității și frumuseții, le-au făcut celebre.

Încă din timpuri străvechi, pietrele cu aspect, luciu, culoare, transparență și duritate au fost considerate prețioase. În aceeași categorie au fost însă incluse mai târziu și pietre cărora le lipseau aceste caracteristici, dar care, în schimb, aveau alte caracteristici precum, proprietăți terapeutice sau cu valoare estetică.

Aceste pietre sunt minerale care, din punct de vedere estetic, arată frumos și sunt folosite în artă bijuteriilor, fiind împărțite în două categorii: prețioase și semiprețioase.

Mineralele sunt combinații anorganice (nu sunt formate din ființe vii) de substanțe chimice, care se găsesc în pământ în formă pură. Cele mai cunoscute pietre prețioase sunt: diamantul, rubinul, safirul și smaraldul. Însă există patru pietre prețioase de origine organică provenite de la plante sau animale. Aceste patru excepții sunt: perla, chihlimbarul, coralul și lignitul.

Proprietățile energetice ale pietrelor semiprețioase

Se consideră că fiecare element care ne înconjoară posedă o anumită energie și o anumită frecvență energetică. Această frecvență este în strânsă legătură cu conexiunea energetică dintre toate elementele Universului, fapt pentru care pietrele semiprețioase au fost considerate o punte de conexiune între viața fizică și viața spirituală.

În anii de formare, acestea preiau energia elementelor naturale la care sunt expuse (soare, lună, apa mării etc.) și, de aceea, acestea interacționează ulterior în mod individual cu anumite puncte energetice din corpul uman. Fiecare piatră semiprețioasă este diferită, nu doar în ceea ce ține de culoare și compoziție, dar și de semnificația care îi este atribuită.

Chiar dacă nu este dovedit din punct de vedere științific că acesta au, într-adevăr, proprietăți vindecătoare și schimbătoare de energie raportat la oameni, pietrele semiprețioase sunt adesea folosite drept un totem de intenție care va ghida ulterior comportamentul celui care le deține, atunci când sunt activate energetic.

Se poate ca efectul creat să fie unul placebo, însă scopul final este îndeplinit. Spre exemplu, dacă ai nevoie de un talisman pentru a te relaxa, poți ține în camera ta o piatră de ametist sau o poți purta ca pe o bijuterie pe care să o vezi mereu și să-ți amintească de scopul pe care i l-ai asociat.

Ametistul este considerat o piatră semiprețioasă care aduce claritate în gândire, activând în special la nivelul capului, fapt care te va ajuta, fie energetic propriu-zis, fie și doar placebo, să îți păstrezi intenția inițială de relaxare.

Păstrează-le la vedere

Uneori poate părea suficient să porți pietrele semiprețioase sub formă de bijuterii ocazional, iar acest lucru poate funcționa pentru tine. Totuși, pentru a maximiza beneficiile pe care le presupun semnificațiile pietrelor semiprețioase, este recomandat să le păstrezi la vedere, pentru a avea mereu în minte intenția pe care ai setat-o asupra lor.

Reîntărește-le scopul periodic

Nu este mereu suficient să atribui o singură dată intențiile tale legate de pietrele semiprețioase.

Pentru a te menține pe direcția pe care ți-ai setat-o, este important să revii la intențiile pe care le-ai avut și să le revizuiești. Poți să îți pui următoarele întrebări care să te ghideze:

Am aceleași intenții față de ceea ce îmi doresc să se întâmple?
Simt că piatra semiprețioasă mă ajută în acest sens?
Cum aș putea ajusta aceste intenții pentru a-mi îndeplini scopul?

Desigur, aceste afirmații nu îți garantează îndeplinirea tuturor dorințelor ca o lampă fermecată. Ideea din spatele afirmațiilor este aceea de a da o anumită putere cuvintelor și de a canaliza acea energie în pietrele semiprețioase, ca un soi de ghidaj în îndeplinirea unor scopuri personale spirituale sau pe planuri profesionale.

Acestea funcționează mai degrabă ca o dovadă a unei promisiuni pe care ți-o faci ție însuți. Afirmațiile pe care decizi să le atribui oricărei pietre semiprețioase nu sunt porunci sau cerințe, ci sunt crezuri personale înspre o anumită direcție sau stare de spirit. Semnificația pietrelor semiprețioase este în strânsă legătură cu aceste afirmații, desigur, însă trebuie să investești atenție, receptivitate și consecvență atunci când cauți să utilizezi energia unei pietre semiprețioase.

De exemplu, dacă decizi să folosești cuarțul pentru a vindeca o problemă în dragoste, nu trebuie să te aștepți ca piatra pe care o porți sau pe care o deții să facă totul de la sine, iar tu să nu te mai gândești deloc la scopul pe care i l-ai atribuit. Mai degrabă, trebuie să folosești această piatră pentru a-ți aminti constant ce îți dorești și a actualiza această informație pentru ține.

Folosește-le atât cât simți că ai nevoie

Probabil ai auzit de ideea conform căreia o piatră semiprețioasă sau un cristal pot să nu mai fie eficiente după o anumită perioadă atunci când le utilizezi. Adevărul este că energia acestora este în permanență activă și se bazează pe memoria moleculară pe care pietrele semiprețioase o au.

De aceea, chiar dacă știința nu poate dovedi complet legătura pietrelor semiprețioase și schimburile de energie, iar pentru tine va funcționa mai degrabă sub forma efectului placebo, este bine să nu te gândești la pietrele semiprețioase ca la niște obiecte care au termen de expirare.

Nu există un număr limitat de pietre semiprețioase pe care le poți deține. Acestea îndeplinesc individual scopuri diferite, iar nevoie tale pot fi, la fel, multiple. De aceea, nu trebuie să îți fie teamă să deții câte pietre semiprețioase ai nevoie, pentru fiecare aspect din viața ta. Acestea nu se anulează unele pe altele și nu își vor influența în mod negativ efectele.

În concluzie, pietrele semiprețioase pot veni în completarea acțiunilor tale pentru a te ajuta la îndeplinirea unor scopuri pe care ți le-ai setat. În funcție de nevoile tale, o piatră poate fi totemul care să te ghideze pe drumul înspre găsirea soluției sau, pur și simplu, a echilibrului interior.

Contact

Adresa: Donath 146A, Cluj-Napoca, Cluj 400293 | Email: contact@margele.ro

Telefon: 0756 649 936 | Orele de lucru a consultanților noștri: 09:00 — 15:30

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.