Fara telefoane mobile in biserici: Hotararea municipalitatii din Salvador naste controverse

celular-en-la-iglesiaO hotarare a municipalitatii orasului Salvador din Brazilia interzice utilizarea telefoanelor mobile in biserici si diferite institutii publice. Aceasta decizie este luata cu scopul de a nu perturba sedintele si intrunirile publice.

Hotararea municipala interzice utilizarea dispozitivelor mobile in biblioteci, teatre, cinematografe, precum si in biserici.

Initiatorul acestui inedit proiect este Isnard Araujo, care sustine ca a primit numeroase plangeri de la mai multi lideri religiosi care declara ca celularele sunt folosite in mod abuziv in timpul serviciului de inchinare.

„Sunt multi pastori, preoti si diaconi care s-au plans de faptul ca oamenii din biserica raspund la telefoanele mobile si vorbesc cu voce tare. Sunt persoane care nu au respect fata de inchinare, vorbesc tare ca si cum nu ar fi nimeni in jurul lor, altii nu raspund si lasa telefonul sa sune. De aici s-a nascut ideea acestei initiative locale”, a declarat Araujo.

Pastorul Djalma Torres este impotriva acestei interdictii, dar recunoaste ca zgomotul este neplacut. „Utilizarea fara discernamant este deranjanta, cu toate acestea, nu cred ca este cazul sa interzicem acest lucru, ci mai degraba sa se stabileasca o utilizare judicioasa a acestor dispozitive mobile”, a comentat el.
Episcopul orasului Salvador, Estevam Silva Filho a declarat ca „in loc de a interzice utilizarea telefoanelor mobile in biserica, ar trebui sa ne ocupam mai mult de educarea oamenilor.

„Scopul acestei decizii este acela de a sugera persoanei sa deconecteze dispozitivul mobil si sa se concentreze asupra propriei vieti spirituale, fara sa fie intrerupta si fara sa intrerupa pe cei din jurul lor. Daca ei utilizeaza telefonul atentia este deturnata si serviciul de inchinare este perturbat”, se mentioneaza in hotarare.

Pentru a evita problemele, unele biserici recomanda participantilor sa opreasca telefoanele in timpul serviciului de inchinare, iar daca asteapta apeluri sa reduca la minim volumul; in timp ce altele recomanda membrilor sa nu foloseasca telefoanele mobile in interiorul bisericii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.