Fapte biblice percepute gresit

Fapte biblice percepute gresit

AdultFaithFormation

Citita de secole, Biblia nu a reusit sa fie pe deplin inteleasa, anumite aspecte fiind si acum controversate. Mai mult chiar, cele mai cunoscute fapte biblice au o cu totul alta explicatie decat se cunoaste in popor, interpretarea obisnuita fiind eronata.

Propagarea anumitor idei s-a dovedit insa atat de puternica, incat acestea au ajuns sa fie insusite gresit si transmise mai departe in forma nepotrivita.

Adam si Eva

Despre Adam si Eva se stie ca au fost goniti din Eden dupa ce au gustat din fructul oprit al arborelui cunoasterii.

In realitate, cei doi au fost alungati pentru a-i impiedica sa se infrupte si din copacul vietii vesnice, interzis si el alaturi de cel al cunoasterii. Despre „facerea lumii”, Biblia vorbeste in Geneza 3:22-23.

Iona si balena

Cunoastem cu totii povestea lui Iona care a fost mancat de o balena. Sa fie acest fapt descris in Biblie? Diferenta de nuanta intre ceea ce sta scris in Cartea Sfanta si ceea ce se transmite in mod uzual este semnificativa.

Intr-adevar, Iona a fost inghitit de un peste mare, insa nicaieri nu se face referire la o balena.
Cu atat mai gresita este asocierea, daca luam in considerare faptul ca balena nu este un peste.

Samson si Dalila

„Spune-mi si mie in ce sta puterea ta cea mare si cu ce sa te lege ca sa te supuna”, il intreba Dalila pe Samson. Iar puterea sa provenea din parul sau lung, cu care isi invingea toti dusmanii.

Faimoasa poveste din Vechiul Testament are un final trist, in urma caruia Samson devine vulnerabil in fata vrajmasilor prin taierea podoabei capilare. Cea care a recurs la gestul necugetat nu a fost Dalila, asa cum se credea, ci unul dintre servitorii ei.

Cei trei magi de la Rasarit

Contrar opiniei publice, Biblia nu precizeaza numarul regilor care l-au vizitat pe pruncul Isus.

Este adevarat ca se vorbeste de trei cadouri primite, insa nu se spune ca acestea ar fi fost oferite de trei persoane.

Calatoria Fecioarei Maria

In descrierea calatoriei Fecioarei Maria catre Betleem nu se face referire la modul in care aceasta s-a realizat. Magarul folosit ca mijloc de transport apare doar intr-un text din Protoevanghelia lui Iacob, o evanghelie apocrifa care sustine fecioria Mariei nu numai inainte de nasterea lui Iisus, cat si dupa aceea.

CITESTE BIBLIA!

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.