1Pe 23 noiembrie 2009, in Lawrenceville, Georgia, a venit pe lume Janice Oaida. In traducere, numele Janice inseamna “Dumnezeu este indurator”, iar parintii – Marcel si Ondina Oaida – nu l-au ales intamplator pentru fiica lor. Ei au dorit sa Ii multumeasca astfel Tatalui Ceresc pentru darul oferit lor – o fetita frumoasa, dragalasa, vioaie, sanatoasa si inteligenta.

Marcel Dumitru, de profesie “electrical engineer”, s-a nascut pe 6 iulie 1974 la Campia Turzii, in judetul Cluj. Pe 24 iulie 2004, acesta se casatoreste la Timisoara cu Lavinia Ondina, economist, nascuta pe 19 iunie 1975, la Fagaras, in judetul Brasov. Cei doi parasesc Romania pentru Statele Unite un an mai tarziu, pe 10 decembrie 2005. Odata ajunsi in America, acestia se stabilesc in Anderson, Carolina de Sud.

Cu o populatie de aproximativ cinci milioane de locuitori, “paradisul golfului”, cum este supranumit statul Carolina de Sud, este cu siguranta unul dintre cele mai pitoresti state din SUA. Pe langa frumusetile naturii si resursele abundente, statul detine si un sistem educational de invidiat. Institutii de invatamant superior, incepand de la universitati renumite ca “University of South Carolina” din Columbia sau “Furman University” din Greenville, pana la numeroase colegii de proportii mai reduse, fac din Carolina de Sud si un adevarat “paradis al educatiei”.

De aici, in aprilie 2008, familia Oaida se muta in statul invecinat, Georgia, in zona Atlanta, mai exact in Dacula, un orasel de langa Lawrenceville. In fiecare din aceste state – Carolina de Sud si Georgia – ce fac parte din asa numita “Bible Belt States” (Centura statelor Biblice), cei doi soti au fost binecuvantati cu cate un copil. Astfel, Jathan Flavian, fiul lor, vede lumina zilei pe 13 decembrie 2006, la Greenville, Carolina de Sud, in timp ce micuta Janice se naste in urma cu sase ani, in Lawrenceville, Georgia. Din iulie, 2013, familia Oaida locuieste in orasul Troy din statul Michigan.

Crestini devotati, atat Marcel cat si Lavinia, au participat activ la viata bisericii de care au apartinut – Biserica Baptista Eben-Ezer, Lawrenceville, Georgia, pastorita de Beniamin Cocar. Sotii Oaida au ajutat la programele speciale realizate in aceasta comunitate si au lucrat la initierea unui grup de lauda si inchinare. Astfel, Marcel asigura ocazional acompaniamentul la pian/orga, cor (ca acompaniator secundar).

La randul ei, Ondina, care a fost de mica implicata in corul de copii din biserica, in orchestra, ulterior in misiuni pe sate, este foarte activa in lucrarea muzicala. De altfel, inca din copilarie, ea si-a dorit sa cante tot mai mult si mai bine spre slava Domnului.
2Actualmente, familia Oaida frecventeaza First Romanian Baptist Church biserica baptista din Troy, Michigan, pastorita de Sorin Covaci. Pentru Marcel, nevoia de implicare in muzica a aparut la varsta adolescentei, in timpul liceului, la Campia Turzii. Domnul i-a pus pe inima acestuia sa studieze pianul (orga) si asa se face ca pana la plecarea sa la Timisoara (la facultate), devine instrumentistul principal din biserica pe care o frecventa.

In facultate, in cadrul adunarilor studentesti organizate de Organizatia Studentilor Crestini Evanghelici din Timisoara (OSCET), Marcel este conectat la lucrarea de slujire prin muzica crestina, prin participare si conducere de trupe de inchinare. Ulterior, dupa absolvirea facultatii, acesta ajunge in biserica baptista Betania din Timisoara, unde o cunoaste pe Ondina si unde de asemenea, Domnul ii da oportunitatea de a sluji cu orga. Tot in biserica Betania, sub conducerea fratelui dirijor Danut Ilie, pana la plecarea lor din tara, Marcel si Ondina sunt implicati in lucrarea cu corul.

Dincolo de toate insa, nimic nu este mai important pentru cei doi soti, decat sa fie buni parinti. Dorinta lor de capatai ramane aceea de a-si educa ambii copii in dragoste si temere de Dumnezeu, pentru a fi crestini consacrati si oameni de incredere. Jathan este pasionat de muzica si urmeaza cursuri de pian. Este un baiat inteligent, cuminte si iubitor de Dumnezeu.

Va invitam sa ascultati una din cantarile pe care le-a interpretat in biserica “First Romanian Baptist Church” din Troy, Michigan (minutul 22):

Copiii se nasc in sanul unei familii si devin mai tarziu parte a societatii. Un intelept spunea:Invata-l pe copil ce inseamna respectul, buna-cuviinta, responsabilitatea si moralitatea, inca din primii ani de viata. Este una dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie sa si le insuseasca”.

Articol de  Octavian D. Curpas
Phoenix, Arizona

 

%d blogeri au apreciat: