Familia unui pastor arestat risca sa ajunga pe drumuri: autoritatile au decis sa-i vanda casa

Familia unui pastor arestat risca sa ajunga pe drumuri: autoritatile au decis sa-i vanda casa

zhang-shaojie-in-p_2963913bGuvernul chinez a emis un aviz de vanzare publica a casei unui pastor crestin intemnitat. Aceasta decizie poate lasa familia pastorului fara un acoperis deasupra capului si fara alternativa de a locui undeva.

Autoritatile au invocat faptul ca pastorul nu si-a platit amenda. El fusese condamnat la 12 ani de inchisoare intr-un proces in care a fost acuzat de „instigarea unei multimi de oameni care au perturbat ordinea publica”, relateaza ChinaAid.

Zhang Shaojie, pastorul unei biserici crestine din provincia Nanle trebuia sa plateasca o amenda de 700.000 de yuani (114.000 dolari SUA), pe langa condamnarea de 12 ani de inchisoare.
Familia lui Zhang este formata din sotie, cei doi copii, mama lui de 78 de ani si tatal in varsta de 80 de ani, ambii cu handicap.

Familia nu a fost informata in legatura cu vanzarea imobilului. Dimineata, cand au plecat de acasa pentru a participa la un serviciu de inchinare, au observat un anunt lipit pe usa casei, prin care erau somati sa paraseasca locuinta.

Membrii familiei au declarat ca pastorul Zhang a fost presat in mod repetat de autoritatile penitenciarului sa-si recunoasca vina, pentru a inceta orice actiune care i-ar pune familia in pericol. Familia considera ca functionarii folosesc amenintarea de a vinde casa familiei pentru a obtine marturisirea de vinovatie a pastorului.

Un membru al bisericii spune ca oficialii guvernamentali au facut presiuni aspura familiei lui Shepherd cat si asupra altor credinciosi, pentru ca acestia sa renunte la credinta in Isus: renuntarea la Isus in schimbul libertatii fizice a pastorului Zhang si altor crestini arestati.

Sursa: acontecerchristiano.net

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.