ob_04b58f_gerard-riffard„Justitia poate spune ce vrea, dar pentru mine este absolut imposibil sa las un copil sa doarma afara in strada”, a declarat Gerard Riffard, preot la o biserica din Saint-Etienne.

El a fost chemat in fata instantei sub acuzatia ca a gazduit in biserica niste solicitanti de azil, care nu aveau unde dormi. Justitia a impus o amenda de aproape 12.000 de euro, insa o hotarare definitiva in acest caz va fi luata pe10 septembrie.

Patruzeci de persoane, inclusiv zece copii, au dormit intr-o sala mare de sedinta si intr-o capela adiacenta bisericii, unde au fost ingramadite zeci de saltele.

Aceasta este o solutie de moment care nu-i ajuta prea mult. Confortul este mai mult decat spartan. Scopul este ca ei sa gaseasca cazare alternativa repede. Fiind crestin, este de datoria mea sa ajut oamenii saraci”, a spus acesta.

„Ce ar trebui sa faca un preot, un crestin?”

Primirea persoanelor care solicita azil a inceput in 2007. „La inceput primeam numai copiii si mamele cu copii mici … apoi a devenit dificil sa facem aceasta triere, pentru ca saracia este crunta si am avut solicitari si din partea adultilor„.

Refugiatii provin in principal din Republica Democrata Congo si Angola, dar si din alte tari. Si-au parasit tara, deoarece acolo sunt in pericol”, a declarat Gerard Riffard. In august 2012, Comitetul Municipal pentru siguranta a venit sa inspecteze sediul bisericii. Membrii comitetului au considerat ca nu poate sa gazduiasca pe cineva in acele conditii.

Arhiepiscopul Dominique Lebrun din eparhia St-Etienne, a publicat un text catre mass-media, aratand sprijinul sau pentru parintele Gerard Riffard: „Ce ar trebui sa faca un preot, un crestin: sa lase oamenii pe strada in nesiguranta, sau sa le deschida usa lui modesta? Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti si Eu va spun: Iubiti-i pe vrajmasii vostri … sunt invataturile lui Isus”.

Sursa: lefigaro.fr; plunkett.hautetfort.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.